Πέμπτη 7 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τους έπνιξαν τα λύματα

Με απεργία πείνας - από την προηγούμενη Δευτέρα - του προέδρου της Κοινότητας Μαρμαρίου Εύβοιας Μιχάλη Μπάνου και κλείσιμο την Παρασκευή σχολείων και καταστημάτων καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία Εύβοιας απαντούν οι κάτοικοι της περιοχής στην αδιαφορία των αρμοδίων να λύσουν το πρόβλημα της εναπόθεσης των βοθρολυμάτων.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη βρίσκεται στην έλλειψη χώρου εναπόθεσης των βοθρολυμάτων και άλλων αστικών λυμάτων. Αποτέλεσμα: τα λύματα χύνονται στους δρόμους και έχουν πνίξει κυριολεκτικά την πόλη βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Το πρόβλημα με τα λύματα στο Μαρμάρι ξεκίνησε πριν έξι μήνες όταν ο παρακείμενος Δήμος Καρύστου και η Κοινότητα Στύρων απαγόρευσαν την εναπόθεση των λυμάτων του Μαρμαρίου στις χαβούζες τους.

Κύρια ευθύνες όμως φέρουν για την κατάσταση αυτή και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες αν και έχουν ενημερωθεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρμαρίου με επανειλημμένα έγγραφα, αδιαφόρησαν.

Η εξαγγελία των κινητοποιήσεων ανάγκασε τη νομαρχία να στείλει δύο ειδικούς, ένα γεωλόγο και ένα μηχανικό να μελετήσουν την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία χαβούζας. Κίνηση, φυσικά, που δεν έλυσε άμεσα και ουσιαστικά το πρόβλημα για τους κατοίκους και την πόλη.

Πιο συγκεκριμένα τα βασικά αιτήματα κατοίκων και κοινότητας είναι η άμεση λύση του προβλήματος με την εξεύρεση χώρου εναπόθεσης των λυμάτων με ταυτόχρονη παραχώρηση άδειας λειτουργίας βυτιοφόρου στην Κοινότητα. Αμεση ένταξη του Μαρμαρίου σε πρόγραμμα για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου και αυτό να γίνει όπως έχει υποσχεθεί δημόσια ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας πολύ σύντομα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας μάς τόνισε ότι με την κίνησή του αυτή εκφράζει την απόγνωση που έχουν έρθει όλοι οι κάτοικοι. "Αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω αυτή την αγωνιστική μέθοδο μήπως ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι παράγοντες για να μην βρεθεί η πόλη ξανά σ' αυτή την κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων" είπε.

  • Τη συμπαράσταση στην Κοινότητα του Μαρμαρίου και τις κινητοποιήσεις τους δηλώνει με ομόφωνο ψήφισμα το Συμβούλιο Περιοχής της 13ης Εδαφικής Περιφέρειας Νότιας Ευβοίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γέμισε ξανά με βοθρολύματα το προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Περάματος! (2023-08-31 00:00:00.0)
Παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην υποβάθμιση (2001-01-25 00:00:00.0)
Σταμάτησε η καταστροφή του δάσους (1999-06-24 00:00:00.0)
Βοθρολύματα σε πλαζ της Χαλκίδας (1997-04-03 00:00:00.0)
Σήμερα η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (1997-01-24 00:00:00.0)
Αργοπεθαίνει από μόλυνση (1996-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ