Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Υπάρχουν και όρια στον εμπαιγμό

"Υπάρχουν και όρια στο πώς μπορείς να εμπαίζεις κάποιον. Υπάρχουν και όρια στις αντιφάσεις. Υπάρχουν και όρια στην κωμωδία", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, αναφερόμενος στις τοποθετήσεις των ομιλητών των άλλων κομμάτων.

Ακολούθως, επισήμανε ότι σήμερα ο Μ. Εβερτ κραυγάζει για τους χαμηλοσυνταξιούχους, δεν είπε όμως κουβέντα όταν η ΝΔ ψήφιζε τους νόμους που κατακρεουργούσαν τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Τότε το ΠΑΣΟΚ καταψήφιζε αυτούς τους νόμους, σήμερα όμως τους διατηρεί. Προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ διαπίστωνε ότι το εισόδημα των εργαζομένων έχει 35% απώλειες. Σήμερα, ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι μόλις 1% έχουν αυξηθεί τα εισοδήματα των εργαζόμενων. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Πολιτική Ανοιξη μόλις προχτές συμφώνησαν για τις θέσεις της Ελλάδας στη Διακυβερνητική που θα αναθεωρήσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, σήμερα βγάζουν αντιπολιτευτικές κραυγές ο ένας για τον άλλο. "Συμφωνούν δηλαδή να στραγγαλίσουν τον λαό, αλλά διαφωνούν για το σκοινί που θα χρησιμοποιήσουν", τόνισε ο Μ. Κωστόπουλος.

Σχολιάζοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τη διαπίστωση του Αντ. Σαμαρά ότι δεν υπάρχει εθνική οικονομική πολιτική, υπενθύμισε ότι σαν υπουργός Εξωτερικών είχε υπογράψει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που απαγορεύει ακριβώς την εθνική οικονομική πολιτική. "Με τον εμπαιγμό και την αναλήθεια προσπαθεί να κερδίσει ψήφους", υπογράμμισε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ερώτημα του πρωθυπουργού πού να βρει τα χρήματα για να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα, είπε ότι ο Κ. Σημίτης ξεχνά πως κάθε μέρα ζητά από το λαό για να δώσει στους λίγους, ενώ η πίτα της μοιρασιάς κάθε μέρα γίνεται περισσότερο άδικη από χτες.

Ο Μ. Κωστόπουλος, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημείωσε ότι ήδη η ανεργία κινείται με ρυθμό άνω του 10%, προσθέτοντας ότι με την πειθαρχία της κυβέρνησης στις εντολές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών μπορεί να φτάσει στο 15%, ακόμα και στο 20%, που σημαίνει ένα εκατομμύριο ανέργους. "Σήμερα - τόνισε ο Μ. Κωστόπουλος - υπάρχει πολύ μεγάλο έδαφος για τη συσπείρωση γύρω από ένα κοινωνικό μέτωπο, που θα αντιπαλέψει αυτή την κατάσταση". Ακολούθως επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για στήριξη της βιομηχανίας της χώρας, λέγοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι βασικές βιομηχανικές μονάδες - κλειδιά, είναι στα χέρια του δημοσίου, σημειώνοντας ότι αν αυτή η πρόταση είναι σε αντίθεση με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ - που πράγματι είναι - και εφόσον η κυβέρνηση θέλει πράγματι να διατηρηθεί η ελληνική βιομηχανία, τότε να αντιταχθεί στη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Μ. Κωστόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "οι καμπάνες που κτυπούν σήμερα οι κομμουνιστές αύριο θα ακουστούν από πολλούς".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ (1998-11-12 00:00:00.0)
Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη (1997-02-14 00:00:00.0)
Επιλέξτε αντιπολίτευση που να 'ναι στο πλευρό σας (1996-09-17 00:00:00.0)
Μην πληρώνετε τα δικά τους σπασμένα (1996-09-13 00:00:00.0)
Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (1996-05-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1996-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ