Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συντονισμένη αντίδραση

Την αντίθεσή της με την τσιμεντοποίηση του Πάρκου Ρηγίλλης, που αποφάσισε η δημοτική αρχή της Αθήνας και το ενδεχόμενο να γίνει το ίδιο σε άλλους ελεύθερους χώρους της Αθήνας, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή 13 Συλλόγων και Κινήσεων που δραστηριοποιούνται για την προστασία των ελεύθερων χώρων της πόλης. Παράλληλα καλεί τους Αθηναίους σε διαδήλωση μπροστά από το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 22 του Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, για την προστασία των νερών.

Η Συντονιστική Επιτροπή των 13 Συλλόγων και Κινήσεων καταγγέλλει ταυτόχρονα τα σχέδια για επέκταση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στον αρχαιολογικό χώρο των Στύλων του Ολυμπίου Διός και καλεί ΥΠΕΧΩΔΕ και Δήμο Αθηναίων να μην επιτρέψουν την τσιμεντοποίηση. Σε ό,τι αφορά το κτήμα Βεϊκου, σημειώνει ότι είναι χαρακτηρισμένο από το 1915 ως δασική έκταση, αλλά παρά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, τα αυθαίρετα κτίσματα διαφόρων εταιριών προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Ζητά, επομένως, την κατεδάφιση των αυθαίρετων, την αναδάσωση των 1.219 στρεμμάτων, που έχουν χαρακτηριστεί αναδασωτέα από το 1994 και να ανακηρυχτεί επίσης αναδασωτέα η ελεύθερη έκταση που βρίσκεται ανατολικά των Τουρκοβουνίων στο Ψυχικό.

Στη Συντονιστική Επιτροπή που θα συνεδριάσει και πάλι τη Δευτέρα 8 Απρίλη στις 6 το απόγευμα (Ρηγίλλης 14, 3ος όροφος) συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς: Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων, Σύνδεσμος για την Ποιότητα Ζωής στα Πατήσια, Μορφωτικός Σύλλογος Μεταξουργείου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Λυκαβηττού, Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Αρδηττός", Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Πάρκου Ρηγίλλης, Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας, Ανθρωπιστικό Κίνημα πλ. Βικτορίας - Αττικής, Ανθρωπιστικό Κέντρο Αμεσης Επικοινωνίας Πατησίων, Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού, Κίνηση Πολιτών Γαλατσίου και Κίνηση Αττική - Περιβάλλον SOS.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ