Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Μαχητικά στη διεκδίκηση λύσεων

Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες χτες

Με μια δυναμική και μαχητική πορεία, οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά έδειξαν χτες ότι ο εμπαιγμός τους από την κυβέρνηση, αλλά και η υποβάθμιση της εκπαίδευσης μαζί και της νυχτερινής δε θα μείνει χωρίς απάντηση.

Οι μαθητές πάνω από 20 νυχτερινών γυμνασίων και λυκείων, που συμμετείχαν με αποφάσεις των 15μελών τους στη χτεσινή κινητοποίηση, συγκεντρώθηκαν στις 8 το βράδυ στην πλατεία Κάνιγγος και κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας να δοθεί επιτέλους μια οριστική λύση στα προβλήματα της νυχτερινής εκπαίδευσης.

Η πορεία κατέληξε στην οδό Μητροπόλεως, διά μέσου της Ακαδημίας και της πλατείας Συντάγματος. Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων δε σταμάτησαν ούτε στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας να φωνάζουν συνθήματα. "Τίποτα τίποτα δε μας σταματά, αγώνας για αναβάθμιση στα νυχτερινά" και "δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για στρατεύματα του ΝΑΤΟ στη Βοσνία", ήταν τα δύο συνθήματα που κυριάρχησαν.

Οι μαθητές των νυχτερινών ζητούν απ' την κυβέρνηση να πάρει μια σειρά μέτρα βελτίωσης του επιπέδου της νυχτερινής εκπαίδευσης, όπως αύξηση του χρόνου αναβολής στράτευσης στα 5 χρόνια, άδεια με αποδοχές στις εξετάσεις για τους εργαζόμενους μαθητές, 6ωρο με αποδοχές 8ώρου, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και του επιπέδου της μόρφωσης στα νυχτερινά σχολεία, αύξηση των κονδυλίων για την εκπαίδευση κτλ. Στην πορεία των μαθητών συμμετείχαν αντιπροσωπείες της ΟΛΜΕ και του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκπρόσωποι των μαθητών συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος επανέλαβε τη "συμπάθεια" του υπουργού προς τους νυχτερινούς μαθητές, χωρίς όμως να δεσμευτεί για κάτι συγκεκριμένο.

Στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν και οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων της Θεσσαλονίκης. Με προσυγκεντρώσεις και πορείες που ξεκίνησαν έξω από τα σχολικά συγκροτήματα, όπου στεγάζονται νυχτερινά σχολεία σε τρία σημεία της πόλης (Μοναστηρίου, Παπαναστασίου και Συγγρού), κατευθύνθηκαν στο χώρο μπροστά στο Αγαλμα του Βενιζέλου, όπου είχε οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού. Εκεί ενέκριναν ομόφωνα το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ εκπρόσωπος του συντονιστικού των νυχτερινών σχολείων ανακοίνωσε στους μαθητές την απόφαση του ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με την οποία οι καθηγητές εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που ξεκίνησαν οι νυχτερινοί μαθητές.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε λίγο πριν τις 9 το βράδυ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί συναντήθηκαν με τη γγ του υπουργείου, στην οποία επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης. Αποχώρησαν με την υπόσχεση να συνεχίσουν τον αγώνα και να παλέψουν στην κατεύθυνση δημιουργίας ενιαίου μετώπου για την αναβάθμιση της παιδείας και τη διασφάλιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ