Πέμπτη 4 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Οι αγώνες ανατρέπουν τις αντιλαϊκές πολιτικές

"Μόνο με αγώνες μπορούμε να κατακτήσουμε, μόνο με αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε πολιτικές που ασκούνται σε βάρος μας". Αυτό είναι το μήνυμα των τελευταίων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" (ΔΕ). Η παράταξη καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των ΟΤΑ, αξιοποιώντας τη δυναμική που αναπτύχθηκε στη διάρκεια των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων να συνεχίσουν να απαντούν στην αντεργατική πολιτική ενωμένα και αγωνιστικά μέσα από τα σωματεία τους, ενισχύοντας παράλληλα και τις δυνάμεις της ΔΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο αγώνας των εργαζομένων των ΟΤΑ έδωσε ήδη μία απάντηση σε όλες εκείνες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, "ΣΥΝ"), που συχνά πυκνά για να αποτρέψουν αγώνες επικαλούνται διάφορα "εφευρήματα", βοηθώντας ουσιαστικά την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.Οσον αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, η ΔΕ σημειώνει ότι "η κυβέρνηση στα βασικά αιτήματα των εργαζομένων - τα οποία έχουν άμεση σχέση με τον χαρακτήρα της πολιτικής της - αναδιπλώθηκε και έδωσε αόριστες υποσχέσεις αφήνοντάς τα ανοιχτά για συζήτηση και για συγκεκριμένη υλοποίηση".

Συγκεκριμένα: για την αύξηση των αποδοχών "βρήκε χρήματα (; ) " την τελευταία στιγμή. Στις ιδιωτικοποιήσεις "συζητά" εξαίρεση αρμοδιοτήτων τομέων που δεν πρέπει να εκχωρούνται, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν πρέπει να αλλοιωθεί ο νόμος που θεσμοθετεί την εκχώρηση αυτή (; ).

Για τις προσλήψεις εξήγγειλε διαγωνισμό για μόνιμες θέσεις τον Οκτώβρη του '96. Τα ίδια όμως εξήγγειλε και δεν υλοποίησε και το '95. Τέλος στο αίτημα για τις μονιμοποιήσεις εργαζομένων αορίστου χρόνου, η κυβέρνηση είπε ότι "το εξετάζει θετικά συζητώντας με την ΚΕΔΚΕ την εξοικονόμηση των πόρων για τις αυξήσεις".

Η αλήθεια και η εμπειρία μας, συνεχίζει η παράταξη, λέει ότι η κυβέρνηση εξαγγέλλει "θετικά" αλλά υλοποιεί αρνητικά. Να γιατί πρέπει να είμαστε πάντα αγωνιστικά έτοιμοι και να οργανώσουμε καλύτερα την επόμενη απεργία.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΤΑ, τονίζεται στην ανακοίνωση, με τη μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσε στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι η πολιτική της λιτότητας, της εκποίησης του δημόσιου τομέα στους ιδιώτες και η αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων των εργαζομένων δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο.

Τέλος η παράταξη σημειώνει ότι η μόνη ελπιδοφόρα απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων είναι ο συνεχής αγώνας για να αλλάξει εκτός από την κυβερνητική πολιτική και ο πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων που υλοποιεί αυτές τις αντεργατικές κατευθύνσεις οι οποίες εκπορεύονται από την ΕΕ του Μάαστριχτ και την οποία τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Πολιτική Ανοιξη, "ΣΥΝ"), ομόφωνα ψήφισαν.

  • Τη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στα αιτήματά τους, έστειλε με ομόφωνο ψήφισμά του και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ