Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
Πικετοφορίες συνταξιούχων σε Αθήνα και Πειραιά

Πικετοφορίες σε Αθήνα και Πειραιά οργανώνουν τη Μεγάλη Τετάρτη οι συνταξιούχοι. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα όχι μόνο για την ικανοποίηση του κύριου αιτήματός τους, την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με 20 ΗΑΕ, αλλά και για την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων που δημιούργησαν οι τρεις αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Στην Αθήνα η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 10 πμ από την πλατεία Κάνιγγος και την οργανώνουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ. Στον Πειραιά η πικετοφορία θα ξεκινήσει 9.30 πμ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης και οργανώνεται από την επιτροπή των συνταξιουχικών σωματείων. Με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά έχει καλέσει όλους τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την επαναφορά των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ στα είκοσι ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη (ΗΑΕ) μέσα στο 1996 και διαφωνούν με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για σταδιακή επανασύνδεση μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 1997. Βέβαια, οι εξαγγελίες για ένα ΗΑΕ το δεύτερο εξάμηνο είναι θολές, αφού ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Ε. Γιαννόπουλος με την εξαγγελία δήλωσε να μην το πάρουν ως δεδομένο. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δοθεί κάποια δραχμική αύξηση, που θα την επωμιστεί και αυτή το ΙΚΑ, και χωρίς θεσμική κατοχύρωση.

Επίσης οι συνταξιούχοι ζητούν για τα άλλα ταμεία τη διαμόρφωση των συντάξεων στο 80% του μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και για τα ειδικά ταμεία, το Δημόσιο και τις τράπεζες τη διαμόρφωση των συντάξεων στο 80% του μισθού των εν ενεργεία εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ