Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΤΡΟ
Αποκαθίσταται η Βασ. Σοφίας

Από το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης θα αρχίσει να επανέρχεται σταδιακά στην κανονική του μορφή το οδόστρωμα της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, που είχε καταληφθεί από το εργοτάξιο κατασκευής του μετρό, το οποίο πλέον θα μεταφερθεί προς το Πάρκο Ελευθερίας στο ύψος των σκαλοπατιών μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Συγκεκριμένα:

  • Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης θα δοθεί στην κυκλοφορία σε ευθεία γραμμή (μέσα από το μέχρι σήμερα εργοτάξιο) το ρεύμα ανόδου από Χίλτον προς Αμπελοκήπους, ενώ το ρεύμα καθόδου θα συνεχίσει να διέρχεται από τον παρακαμπτήριο.
  • Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης θα δοθεί στην κυκλοφορία σε ευθεία πλέον γραμμή και το ρεύμα καθόδου προς το κέντρο και η Λ. Βασ. Σοφίας θα έχει επανέλθει στην αρχική της μορφή, έχοντας και πάλι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Η "Αττικό Μετρό ΑΕ" με ανακοίνωσή της υπόσχεται ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνει πλήρης αποκατάσταση του Πάρκου, από το συνολικό χώρο του οποίου θα καταληφθούν μόνο 10 τ. μ. για την κατασκευή ανελκυστήρα που θα εξυπηρετεί τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης ανακοινώνει ότι τις προσεχείς μέρες θα πραγματοποιηθεί νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση και στην οδό Δεληγιάννη, στο ύψος του σταθμού του ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, ο υφιστάμενος δρόμος θα καταληφθεί από το εργοτάξιο και η κυκλοφορία θα διεξάγεται πλέον μπροστά από τον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ, δίχως όμως να μειωθούν οι υφιστάμενες τρεις λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Δεληγιάννη.

Τέλος η "Αττικό Μετρό" ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος "μετροπόντικας", που ξεκίνησε στα μέσα Φλεβάρη από το σταθμό "Ευαγγελισμός", θα βρίσκεται στο σταθμό του Συντάγματος στα μέσα Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ