Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΔΙΕΘΝΗ
Υπερδιπλασιασμός των δυνάμεων της ΕΣΑΚ

Θεαματική άνοδος της παράταξης, στις αρχαιρεσίες του σωματείου εκτάκτων υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδας και Θεσσαλίας

Νέα άνοδο σημείωσαν οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σωματείο Εκτάκτων Υπουργείου Πολιτισμού Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας.Η Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση (υποστηρίχθηκε από την ΕΣΑΚ) υπερδιπλασίασε τις ψήφους της και για πρώτη φορά καταλαμβάνει 3 έδρες στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο και εκλέγει 2 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ αυξάνει από 4 σε 7 τους εκπροσώπους για την ομοσπονδία του κλάδου.

Στις εκλογές, για τη διοίκηση του σωματείου, ψήφισαν 405 εργαζόμενοι και για τους αντιπροσώπους σε ΕΚΘ και ΠΟΕΙΔΔ 369. Η ΕΑΠ για το νέο ΔΣ πήρε 180 ψήφους και για τους αντιπροσώπους 164. Αντίστοιχα η ΠΑΣΚ πήρε 225 και 205 ψήφους, χάνοντας σχεδόν τη μισή της δύναμη και εκλέγοντας 4 για τη διοίκηση, 3 αντιπροσώπους για το ΕΚΘ και 7 για την ομοσπονδία.

Οπως τονίζει η ΕΣΑΚ Υπ. Πο.,"παρά το κλίμα των πελατειακών σχέσεων και την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, είχαμε υπερδιπλασιασμό των ψήφων της ΕΑΠ. Αυτό δείχνει ότι επιβραβεύθηκαν οι προσπάθειες της ΕΣΑΚ να αποκτήσει το σωματείο σταθερό προσανατολισμό διεκδίκησης των χρόνιων αιτημάτων και στόχων που έχει. Αποδοκιμάστηκε η απερχόμενη διοίκηση για τη λογική και πρακτική του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας και τονώθηκε ο ταξικός και ο αγωνιστικός χαρακτήρας του σωματείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ