Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Επιτυχία των εκδηλώσεων στη Θάσο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι τριήμερες εκδηλώσεις της ΚΝΕ στη Θάσο, στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ της Οργάνωσης. Πολλές εκατοντάδες νέοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στα Λιμενάρια, στην Καλλιράχη και την Ποταμιά, ενώ εκατοντάδες υπογραφές μαζεύτηκαν υπέρ του Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ήταν αυτή των Λιμεναρίων Θάσου, όπου πάνω από 600 νέοι και νέες χειροκρότησαν θερμά την ομιλήτρια Σ. Βλησσίδου.Μιλώντας στη μεγάλη εκδήλωση της Ποταμιάς, ο Δ. Μαϊκίδης, μέλος του Συντονιστικού Βόρειας Ελλάδας του ΚΣ της ΚΝΕ, τόνισε τα εξής: "Προϋπόθεση για οποιαδήποτε αλλαγή είναι να αλλάξει ο σημερινός συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να στηριχτεί εκείνη η πολιτική που αντιστρατεύεται τις επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, να ενισχυθεί η πολιτική του ΚΚΕ. Η ΚΝΕ, στηριζόμενη στις αποφάσεις του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, καλεί τη νεολαία να βρεθεί δίπλα στον αγώνα που δίνει το κόμμα της εργατικής τάξης για να συγκροτηθεί ο άλλος πόλος των κοινωνικών δυνάμεων, που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών μεσαίων στρωμάτων της πόλης και της αγροτιάς που υποφέρει. Αυτός ο πόλος θα συγκροτηθεί στο έδαφος των αγώνων που θα έχουν στο επίκεντρο την αντίσταση στα μονοπώλια, στον ιμπεριαλισμό, αλλά και με την προοπτική της ανατροπής της εξουσίας των πολυεθνικών με στόχο το σοσιαλισμό".

  • Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία, άρχισε το διήμερο της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, που είναι αφιερωμένο στο Δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, λειτουργεί έκθεση βιβλίου στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα. Επίσης εξόρμηση πραγματοποίησαν πολλά μέλη της ΚΝΕ σε στέκια της νεολαίας, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό σχετικά με την καμπάνια για το Δημοψήφισμα και προπαγανδίζοντας το διήμερο των εκδηλώσεων στην Τούμπα. Στη διάρκεια αυτών των εξορμήσεων, συγκεντρώθηκαν δεκάδες υπογραφές υπέρ του Δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ.
  • Την Κυριακή, στην προφεστιβαλική εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΚΝΕ στη Ναύπακτο, θα μιλήσει ο Σπ. Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ