Τετάρτη 31 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΚΑΟΚΤΑΧΙΛΙΑΡΟ
Σε πέντε χρόνια η εξόφληση

Αρχίζει από τον Αύγουστο η καταβολή της πρώτης δόσης

Τον Αύγουστο θα αρχίσει να καταβάλλεται το επίδομα των αναδρομικών των 18 χιλιάδων, για τη διετία '91 - '92, στους εργαζόμενους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και η Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο θα καταβληθούν εφάπαξ τα αναδρομικά στους ΟΤΑ των περιοχών, που κτυπήθηκαν από σεισμούς το '95 (Αίγιο, Κοζάνη, Γρεβενά). Για τους ΟΤΑ των σεισμόπληκτων περιοχών του '93 (Πύργος), η καταβολή των αναδρομικών για τη διετία θα γίνει σε δύο δόσεις. Η πρώτη τον Αύγουστο φέτος, και η δεύτερη τον αντίστοιχο μήνα, τον επόμενο χρόνο. Για τους υπόλοιπους ΟΤΑ η καταβολή θα γίνει σε πέντε ετήσιες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα καταβληθεί τον Αύγουστο φέτος.

Σε ό,τι αφορά την καταβολή του εκλογικού επιδόματος των 15 χιλιάδων, που όπως είπε ο υπουργός απαιτεί την επιπρόσθετη στήριξη των ΟΤΑ με 6 δισεκατομμύρια, για να καταβληθούν τα σχετικά επιδόματα, θα πρέπει οι ΟΤΑ να γνωστοποιήσουν, μέσα στον Αύγουστο, στην ΚΕΔΚΕ και το υπουργείο τον αριθμό των δικαιούχων. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με κύκλους της ΚΕΔΚΕ ανέρχονται σε 35 - 40 χιλιάδες εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ