Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πού φτάνει το "μακρύ χέρι";

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός "φαινομένου", το οποίο είναι απόρροια της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού και στους ΟΤΑ. Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμαρχοι του Λεκανοπεδίου, αρχής γενομένης από τον δήμαρχο Πειραιά, ακολούθησε ο δήμαρχος της Καλλιθέας και βέβαια δε θα μπορούσε να λείψει ο δήμαρχος Αθηναίων, γοητευμένοι από την ιδέα να "βελτιώσουν" τα έσοδά τους, μέσω νέων φόρων, αρχίζουν να εφαρμόζουν το σύστημα της "ελεγχόμενης στάθμευσης". Πρόκειται για καθαρά φορομπηχτική μέθοδο, εναρμονισμένη πλήρως με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για "αναζήτηση νέων πόρων", τους οποίους βέβαια θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι δημότες, τη φορά αυτή οι κάτοχοι ΙΧ. Οι ιδιωτικές εταιρίες, στις οποίες έχουν αναθέσει το σύστημα στάθμευσης με αδρό αντάλλαγμα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να εισπράξουν και το τελευταίο εισιτήριο πάρκινγκ, καθιστώντας εφιαλτική την υπόθεση παρκαρίσματος του αυτοκινήτου.

Η μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μακρύ χέρι της φορομπηχτικής κυβερνητικής πολιτικής, οφείλεται, εκτός των άλλων, σε σημαντικό βαθμό, στη μείωση της δύναμης των αριστερών δυνάμεων στο χώρο αυτό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν στους περισσότερους δήμους υπήρχαν δήμαρχοι κομμουνιστές και αριστεροί, χωρίς εισαγωγικά.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, να μη μας φανεί περίεργο, εάν αύριο πληρώνουμε διόδια για να περνάμε από τον ένα δήμο στον άλλο ή για να χρησιμοποιούμε τους ανισόπεδους κόμβους ή ακόμη και για τον αέρα, που αναπνέουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ