Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα όρια της προβοκάτσιας

Τα όρια της προβοκάτσιας, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, αγγίζουν τα όσα είπε προχτές, στη συνέντευξή του στο Ζάππειο, ο Αντ. Σαμαράς, υπερασπιζόμενος την άρνησή του να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του μουσουλμάνους πολίτες στη Θράκη.

Με το πρόσχημα ότι δε θέλει να επαναληφθεί το προηγούμενο των Σαδίκ και Φαϊκογλου, ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης άφησε να φανεί η βαθιά διχαστική και εχθρική αντίληψη, που τον διακατέχει απέναντι στη μειονότητα. Δε θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερη υπηρεσία στο καθεστώς της Αγκυρας και κυρίως στους Αμερικανούς, που υποδαυλίζουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, χρησιμοποιώντας πολλές φορές τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για κάποια τυχαία κίνηση του "άφρονα", εθνικιστή Αντ. Σαμαρά. Ούτε σε ό,τι αφορά τη χρονική στιγμή που γίνεται ούτε για το θέμα που αγγίζει.

Το μόνο ερώτημα είναι κατά πόσο γίνεται σχεδιασμένα και τι παιχνίδι έχει αναλάβει να παίξει ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος επανειλημμένα έχει αποδείξει τον επικίνδυνο ρόλο για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ