Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΚΕ: Αντεπίθεση για τη σωτηρία της γεωργίας

Το ΚΚΕ σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα όχι μόνο δεν προσπάθησε να παραπλανήσει τους αγρότες και να εξωραϊσει τη νέα ΚΑΠ και τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, αλλά και παλαιότερα και τώρα, χωρίς να κινδυνολογεί, είπε όλη την αλήθεια στους αγρότες και αποκάλυψε τον αντιαγροτικό και καταστροφικό χαρακτήρα αυτών των πολιτικών.

Συγκεκριμένα, έγκαιρα είχε επισημάνει τους αντιαγροτικούς στόχους της Νέας ΚΑΠ και τις συνέπειες που θα είχε στους μικρομεσαίους αγρότες και τη γεωργία. Ηταν το μόνο κόμμα που υποστήριξε ότι η Νέα ΚΑΠ για το βαμβάκι, που είναι η πιο δυναμική καλλιέργεια της χώρας, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ την ίδια στιγμή όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις υποστήριζαν ότι η Νέα ΚΑΠ για το βαμβάκι αποτελούσε σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης. Ηταν το μόνο κόμμα που υποστήριζε ότι με τη νέα πολιτική για τον καπνό θα ξεκληρισθούν οι μικρομεσαίοι καπνοκαλλιεργητές και δυστυχώς δικαιώθηκε, γιατί μέσα σε τρία χρόνια 50.000 καπνοπαραγωγοί εγκατέλειψαν τις καλλιέργειές.

Το ΚΚΕ αποκάλυψε το μονοπωλιακό και ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Συμφωνίας της ΓΚΑΤΤ, την επικύρωση της οποίας καταψήφισε για ουσιαστικούς ταξικούς λόγους στη Βουλή και προειδοποίησε ότι τα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας θα εκτοπιστούν όχι μόνο από τις διεθνείς αγορές, αλλά και από την εγχώρια αγορά, σε όφελος κύρια των αμερικανικών και των ευρωπαϊκών πολυεθνικών εταιριών.

Ανοιχτά και θαρραλέα στο πλευρό των αγροτών

Το ΚΚΕ όμως δεν έμεινε στις διαπιστώσεις, στήριζε με όλες του τις δυνάμεις, με ειλικρίνεια και συνέπεια τους αγώνες των αγροτών, που είχαν στόχο τους να αντισταθούν σε αυτές τις πολιτικές και να αποτρέψουν τη συρρίκνωση της γεωργίας και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Ηταν το κόμμα που ανοιχτά και θαρραλέα στήριξε τις αγροτικές κινητοποιήσεις, όταν όλες οι άλλες δυνάμεις ανοιχτά ή συγκαλυμμένα προσπαθούσαν να δυσφημίσουν αυτούς τους αγώνες, να διασπάσουν τους αγρότες και να υπονομεύσουν τις κινητοποιήσεις. Τα αγροτικά του στελέχη έδωσαν και την ψυχή τους για να οργανώσουν αυτές τις κινητοποιήσεις, στις οποίες και πρωτοστάτησαν.

Γι' αυτό ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει αντίσταση στις πολιτικές της ΕΕ, της ΓΚΑΤΤ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Σημαίνει δυνάμωμα των κινητοποιήσεων και των αγώνων των αγροτών. Σημαίνει δημιουργία της βασικής προϋπόθεσης για μια εντελώς διαφορετική αγροτική πολιτική. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ανοιχτά και καθαρά διακηρύσσει ότι η γεωργία μας δεν μπορεί να αναπτυχθεί στα ασφυκτικά πλαίσια της Νέας ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ. Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούν να επιβιώσουν με πολιτικές που ευνοούν τους μεσάζοντες, τους εμπόρους, τους βιομηχάνους και τους μεγαλοκαλλιεργητές. Είναι το μόνο κόμμα που με λόγια και έργα αντιστέκεται στις επιλογές της ΕΕ και της ΓΚΑΤΤ. Είναι το μόνο κόμμα, για παράδειγμα, που υποστήριζε ότι η βαμβακοκαλλιέργεια, η καπνοκαλλιέργεια και η παραγωγή γάλακτος δεν μπορούν και δεν πρέπει να αφεθούν στις επιταγές της ΕΕ όπως κάνουν τα άλλα κόμματα, αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν πολιτικές αύξησης της παραγωγής, γιατί και η χώρα μας, αλλά και οι χώρες της ΕΕ είναι ελλειμματικές σε αυτά τα προϊόντα.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ δυναμώνει τη φωνή των αγροτών

Η ενίσχυση του ΚΚΕ δημιουργεί αισιοδοξία και στους ίδιους τους αγρότες, δυναμώνει την ενότητά τους, αλλά και την αλληλεγγύη με τα άλλα στρώματα, γιατί το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που όχι μόνο δεν προσπάθησε να καλλιεργήσει τις αντιθέσεις ανάμεσα στους αγρότες και τους κατοίκους των αστικών κέντρων, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να αποδείξει ότι έχουν κοινά συμφέροντα, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των μεσαζόντων και των μεγαλεμπόρων, με τις πολιτικές του Μάαστριχτ και τα προγράμματα λιτότητας.

Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει δημιουργία της βασικής προϋπόθεσης για να φτιαχτεί ένα δημοκρατικό αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, το οποίο θα συγκρούεται μετωπικά με τις αντιαγροτικές πολιτικές και θα υποστηρίζει την ολόπλευρη ανάπτυξη της γεωργίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών και των συνεταιρισμών, την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στο διεθνή καταμερισμό εργασίας και στο διεθνές εμπόριο.

Αποφασιστική ενίσχυση στο ΚΚΕ σημαίνει ότι οι αγρότες ξεπερνούν τη μοιρολατρία, παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους και περνάνε στην αντεπίθεση για την επιβίωσή τους. Γι' αυτό οι αγρότες πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ για αντεπίθεση και προοπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ