Πέμπτη 10 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επανερχόμαστε

Από σήμερα επανέρχεται στο "Ριζοσπάστη", μετά τις θερινές διακοπές και τις εκλογές, η σελίδα για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οι συνέπειες απ' τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ είναι πλέον ορατές και αισθητές σε όλους τους τομείς. Στην οικονομία, στην κοινωνική πραγματικότητα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στον πολιτισμό, η σφραγίδα του Μάαστριχτ είναι έντονη και καθοριστική. Οπως επίσης και η σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής. Επομένως η ειδησεογραφία και τα σχετικά σχόλια για την Ευρωπαϊκή Ενωση διαχέονται σε όλη τη θεματολογία της επικαιρότητας. Απ' τη σελίδα αυτή φιλοδοξούμε να δώσουμε στον αναγνώστη κάποια "κλειδιά" για την ερμηνεία των γεγονότων και των εξελίξεων. Είπαμε όμως, ότι αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Στην πράξη θα κριθούμε.

Λακωνικά

Μόνο εννιά λεπτά είχε στη διάθεση του καθένας απ' τους δεκαπέντε ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να αναπτύξει στο Σύνοδο του Δουβλίνου τις απόψεις του σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν στη Διακυβερνητική Διάσκεψη! Αυτό προκύπτει απ' τη διαίρεση του χρόνου των δυόμισι ωρών διά του αριθμού των συμμετεχόντων. Λέτε να σκέφτηκαν ότι "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια"; Μάλλον όχι, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, τα λίγα λόγια των "δεκαπέντε" είναι (για τους εργαζόμενους των χωρών τους) ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια.

Χωρίς οίκτο

Ούτε μια δαπάνη "ελεημοσύνης" 12 ECU για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που βρίσκονται στη ζώνη της εξαθλίωσης δεν ανέχεται το "Διευθυντήριο". Μετά την απαίτηση της Βρετανίας και της Γερμανίας πάγωσε η δαπάνη την οποία είχε αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για "την υποστήριξη της τρίτης ηλικίας και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού". Ετσι, για να γίνει αντιληπτό ποιο αντίκρισμα έχουν τα λόγια για το "κοινωνικό πρόσωπο" της Ευρώπης του Μάαστριχτ...

"Εθελούσια έξοδος"

Η σελίδα για την "Ευρώπη του Μάαστριχτ" εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον σκιτσογράφο του "Ρ" Βασίλη Παπαγεωργίου που υπογράφει τη "σειρά" με τίτλο "Εθελούσια έξοδος", την ιστορία ενός υποψήφιου αυτόχειρα λίγο πριν κάνει το... τελευταίο βήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ