Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κάναμε πολλά βήματα πίσω"

Η ανάγκη των κινητοποιήσεων, ως αντίδραση στον οικονομικό στραγγαλισμό της ΤΑ από την κυβέρνηση, φάνηκε από όλες σχεδόν τις παρεμβάσεις των αιρετών της ΤΕΔΚΝΑ στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση. Μόνη παραφωνία ο εκπρόσωπος του Δήμου Περιστερίου, που δήλωσε ικανοποιημένος από τις κυβερνητικές υποσχέσεις, αλλά υπό το βάρος των αντιδράσεων των άλλων δήμων, είπε ότι θα επανεξετάσει τη στάση του.

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από ομιλίες δημάρχων που έγιναν μετά την ενημέρωσή τους από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ Α. Αντωνίου.

Ο δήμαρχος Ν. Ψυχικού Θ. Βεζυργιάννης χαρακτήρισε το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ παρωδία. "Προσπαθούσαμε να κουμπώσουμε τα παντελόνια μας για να μην μας τα πάρουν και αυτά", είπε χαρακτηριστικά. "Η ΤΑ, συνέχισε, έκανε πολλά βήματα προς τα πίσω, καθώς δε λύθηκε κανένα πρόβλημά της. Τα 68 δισ. που μας παίρνουν τώρα, μέσω των επιδομάτων, θα τα βρούμε μπροστά. Η Κεντρική Διοίκηση, με τα ληστρικά επιτόκια χορήγησης με τα οποία δανείζει τους ΟΤΑ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνεχίζει να μας φέρεται σαν τοκογλύφος. Να δώσουμε να καταλάβει ο υπουργός Εσωτερικών ότι δεν μπορεί να μας περικόψει τα κονδύλιά μας. Να κλείσουμε μέχρι την Κυριακή και μετά να συνεχίσουμε, όπως στο παρελθόν, με πορεία με τα απορριμματοφόρα στο υπουργείο Εσωτερικών".

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδ. Γεωργάκης πρότεινε αρχικά να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις για μερικές μέρες, προκειμένου να μην παρουσιαστεί η ΤΑ διασπασμένη, αφού ο δήμαρχος Αθηναίων υποστηρίζει ότι η κυβερνητική στάση έχει βελτιωθεί. Μετά από παρέμβαση άλλων δημάρχων, που θύμισαν ότι "και πέρσι τα ίδια λέγαμε" και την υπενθύμιση επίσης ότι ποτέ, τα τελευταία έξι χρόνια, δε συμμετείχε σε κινητοποιήσεις ο Δήμος Αθηναίων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες της καθαριότητας, ο δήμαρχος Ηλιούπολης δήλωσε ότι θα συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω Γ. Μυστακόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση "δεν έκανε ούτε ρούπι πίσω από τη θέση της" και ότι αν τα αιτήματα της ΤΑ δεν μπουν άμεσα σε τροχιά επίλυσης, έρχονται γι' αυτήν ακόμα χειρότερες μέρες.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Ραφήνας Αν. Κεχαγιόγλου,που ζήτησε να σταματήσει η ΤΕΔΚΝΑ να "χαϊδεύει" το δήμαρχο Αθηναίων και να τον καταγγείλει επειδή, όπως επί λέξει είπε, "πούλησε" το θεσμό της ΤΑ. Στο ίδιο πνεύμα, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λ. Μίχος είπε ότι απεργεί και κόντρα στην κυβέρνηση και ενάντια στην ενδοτική πολιτική της ΚΕΔΚΕ και τη στάση του προέδρου της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ