Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εντονες αντιδράσεις μικρομεσαίων εργολάβων

Σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα παραγωγής των δημοσίων έργων, περνούν οι μικρές και μεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις, οι οποίες ετοιμάζουν δυναμικές αναμετρήσεις και κινητοποιήσεις.

Το εναρκτήριο μήνυμα για την αντιπαράθεση αυτή δόθηκε κατά την προχτεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών και ΕΠΕ (ΣΑΤΕ), όπου εκφράστηκε η δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία των μελών του προς τη διστακτικότητα της διοίκησης να προχωρήσει σε δυναμική αναμέτρηση με την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα μάλιστα της δυσαρέσκειας αυτής ήταν η καταψήφιση της διοίκησης του ΣΑΤΕ (119 κατά, 70 υπέρ και 5 λευκά), παρότι αυτή υπέβαλε πρόταση για επίσπευση των εκλογών κατά ένα εξάμηνο προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση της εμπιστοσύνης.

Η κρίση αυτή στο ΣΑΤΕ, αλλά και η έντονη συζήτηση που προηγήθηκε φανερώνει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές εργοληπτικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του συστήματος των αιτιολογήσεων των προσφορών στις αναθέσεις των δημοσίων έργων, που όπως είναι γνωστό κατέληξε να ανατίθενται διάφορες εργολαβίες, αντί στον πρώτο, ακόμη και στον ...40ό μειοδότη!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο, πάντως, του ΣΑΤΕ που εξέπεσε ανέλαβε την υποχρέωση να διενεργήσει εκλογές μέσα στο Δεκέμβρη για την ανάδειξη νέας διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ