Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκάλυψη τώρα!

Δήμοι και δημότες θα πληρώσουν ακριβά τη συμφωνία κυβέρνησης - ΚΕΔΚΕ

Η συμφωνία Αβραμόπουλου - κυβέρνησης σφίγγει ακόμα πιο πολύ τη θηλιά γύρω από το λαιμό της Αυτοδιοίκησης. Οι δημότες όλης της Ελλάδας θα κληθούν να πληρώσουν σκληρά την απαράδεκτη πολιτική συμφωνία της ΚΕΔΚΕ στο αξίωμα της κυβέρνησης ότι πρέπει και η Αυτοδιοίκηση να συνεισφέρει στην επιτυχία του προγράμματος "σύγκλισης".

Η αποκάλυψη του τι πράγματι συμφωνήθηκε μεταξύ του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και της κυβέρνησης έγινε χτες, στη γενική συνέλευση της ΤΕΔΚΝΑ, όταν ο δήμαρχος Ταύρου Π. Βακαλόπουλος μετέφερε στο σώμα τα στοιχεία από την ενημέρωση που είχε κάνει, λίγο πριν, στη ΔΕ της ΤΕΔΚΝΑ ο Δ. Αβραμόπουλος σχετικά με τις συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Από την ενημέρωση αυτή προκύπτει ότι: Ενώ οι ΟΤΑ καταβάλλουν κανονικά τα επιδόματα, που με κυβερνητική απόφαση δίνονται στους εργαζόμενους, η κυβέρνηση θα δώσει στους ΟΤΑ μόνο τα κονδύλια για το εκλογικό επίδομα των 15 χιλιάδων που αντιστοιχούν στην περίοδο μέχρι τον Απρίλη του '96.

Το επιπλέον 15χίλιαρο, που ΚΕΔΚΕ και κυβέρνηση συμφώνησαν να παίρνει κάθε εργαζόμενος το μήνα ως αύξηση του εκλογικού επιδόματος, θα το καταβάλλουν οι δήμοι από το δικό τους ταμείο. Επίσης από τα αναδρομικά του επιδόματος των 18.000 δρχ. θα καταβληθεί στην ΤΑ μόνο η πρώτη δόση.

Οπως κατήγγειλε στη συνέλευση ο δήμαρχος Ταύρου, το κόστος αυτής της συμφωνίας αντιστοιχεί σε επιβάρυνση των δημοτικών προϋπολογισμών για το 1997 με 28 δισ., ενώ άλλα 40 δισ. θα χρειαστούν για το πριμ παραγωγικότητας των εργαζομένων στους ΟΤΑ που θα δίνουν από του χρόνου οι δήμοι.

Τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύπτουν εκτός των άλλων και τη λαθροχειρία που επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία διά των αρμοδίων υπουργών της ισχυρίζεται πως το 1997 όχι μόνο δε θα μειωθούν τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης, αλλά θα είναι και αυξημένα κατά 40 δίσ. Ισχυρισμό με τον οποίο συμφώνησε και η ΚΕΔΚΕ.

"Η ενίσχυση, που υπόσχεται η κυβέρνηση, "εξατμίζεται" από την καταβολή των επιδομάτων και του πριμ", σημείωσε ο Π. Βακαλόπουλος. Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη ΔΕ της ΤΕΔΚΝΑ ο Δ. Αβραμόπουλος, "η κυβέρνηση δε δέχεται να ξεκινήσει η καταβολή στην ΤΑ των τόκων καταθέσεων από το '97". "Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε χωρίς κεφάλι",συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ταύρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ