Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εισήγηση για νομαρχιακό χαράτσι

Σε συγκέντρωση έξω από την αίθουσα όου θα συνεδριάζει σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο, για να επιβάλει νέους φόρους, καλεί η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία"

Στην αντιλαϊκή πολιτική του χαρατσώματος των πολιτών με τη μορφή αύξησης, των ήδη υπαρχόντων φόρων και επιβολής νέων, καταφεύγει και ο νομάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς,στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΝ και την ΠΟΛ. ΑΝ. Με εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο νομάρχης θα ζητήσει την έγκριση νέων φόρων και αύξηση των ήδη υπαρχόντων για να μπορέσει - όπως ισχυρίζεται - να λειτουργήσει η νομαρχία. Την αντίθεσή τους σε αυτήν την επιλογή εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, καλώντας όλους τους πολίτες και φορείς του νομού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα, στις 6 μ.μ. έξω από το ξενοδοχείο "ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ" όπου συνεδριάζει το ΝΣ.

Η πλειοψηφία του ΝΣ αντί να διεκδικήσει τα χρήματα που έχει ανάγκη, για να λειτουργήσει η νομαρχία, από την κυβέρνηση, επιλέγει να υποταχθεί στην αντιλαϊκή αξίωση της κυβέρνησης για τη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε φορομπηχτικό μηχανισμό στις πλάτες των πολιτών.

Ο αιρετός νομάρχης Εύβοιας, από τη μία δηλώνει ότι ο νομός πλήττεται από αποβιομηχάνιση, ανεργία, συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, όξυνση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων, αγροτών, και την ήδη υπέρογκη φορολόγησή τους. Από την άλλη όμως και για να δικαιολογηθεί δηλώνει θρασύτατα ότι "καλά θα ήταν η κυβέρνηση να μας δώσει τους συνταγματικά κατοχυρωμένους πόρους, αλλά αφού δεν τηρεί τις υποσχέσεις της, εμείς τι να κάνουμε; Το μόνο που μένει (ως εφικτό) είναι να βάλουμε κάποιους μικρούς φόρους για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε".

Η ΝΑΣ

Μπροστά στην επικείμενη επέλαση των νέων φόρων, η ΝΑΣ Εύβοιας με ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να αντισταθούν και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει σήμερα έξω από την αίθουσα που θα συνεδριάσει το ΝΣ. "Οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, που μετέχουν στην ηγεσία της ΚΕΔΚΕ - επισημαίνει η ανακοίνωση - συμφώνησαν με την κυβέρνηση στην αρπαγή επιπλέον 50 δισ. δραχμών από τα ταμεία των δήμων. Ποσό που αναγκαστικά θα μετακυλήσει στις πλάτες των δημοτών". Η πλειοψηφία του ΝΣ, συνεχίζει η ΝΑΣ, προτίθεται σήμερα να εφαρμόσει φορομπηχτική πολιτική στο νομό της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης, στους εργαζόμενους και στον ευβοϊκό λαό. Με αυτό τον τρόπο και την κυβέρνηση βοηθάνε να απαλλαγεί απ' τις υποχρεώσεις της για τη διάθεση των αναγκαίων πόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη λογική χαρατσώματος των λαϊκών στρωμάτων και τη νεοσυντηρητική πολιτική προωθούν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κάμερα - χαφιές» στη Νομαρχία Κοζάνης (2004-03-30 00:00:00.0)
Διαπλοκές, παζάρια και συναλλαγές (2002-09-22 00:00:00.0)
Ο νομάρχης απέρριψε και τη συζήτηση! (1999-08-27 00:00:00.0)
Εμπορευματικό κέντρο στη θέση των εργοστασίων (1997-07-03 00:00:00.0)
Εχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε (1996-08-13 00:00:00.0)
Πρόγραμμα κάλυψης πελατειακών αναγκών (1996-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ