Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Αρνητικό πρότυπο η διαπόμπευση

Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών καλεί τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες, σε γόνιμη συνεργασία με όλες τις αρχές, ώστε να περιορισθεί η δράση των εμπόρων του θανάτου

Για ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τα ναρκωτικά, καλεί αύριο στις 2 μ.μ. ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης όλες τις πολιτικές νεολαίες στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας (Αριστοτέλους 17).

Πάντως και χτες από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν μέσα στο προαύλιο Λυκείου της Αθήνας δύο μαθητές, ένας 14χρονος και μια 15χρονη, οι οποίοι είχαν κινήσει τις υποψίες των καθηγητών. Τα παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν αλλά τους έπιασαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων. Το κορίτσι είπε ότι τα τέσσερα γραμμάρια χασίς, που είχαν μαζί τους, τα αγόρασε αντί 2.000 δραχμών από άγνωστο τσιγγάνο της περιοχής Ζεφυρίου.

Ο ξαφνικός βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με ειδήσεις για ανήλικους χρήστες ναρκωτικών και με γενικεύσεις του τύπου "τα ναρκωτικά μπήκαν στα σχολεία", έχει ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες της αστυνομίας και έχει επίσης ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές γύρω από το πρόβλημα των ναρκωτικών. Πόσο όμως όλα αυτά εντάσσονται σε μια συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του σοβαρού θέματος;

Συζητώντας χτες με αρμόδιο αξιωματικό της αστυνομίας, μας είπε πως "το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι αλήθεια ότι αγγίζει όλο και περισσότερο τις μικρές ηλικίες και θα γίνεται ολοένα και πιο οξύτερο, όσο δε λαμβάνονται μέτρα πρόληψης από την ίδια την οικογένεια, το σχολείο και την πολιτεία. Οι περιστασιακές αναφορές όμως, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηστών και η διαπόμπευσή τους από τηλεοράσεως, δε βοηθάνε, αλλά αντίθετα αποτελούν αρνητικά πρότυπα για εκείνα τα παιδιά, που βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης και τα οποία δεν παίρνουν απαντήσεις μέσα από συζητήσεις με τους γονείς τους. Είναι επιβεβλημένη η συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης της νεολαίας με σταθερές εκπομπές και όχι με αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες με αναφορές σε μεμονωμένα περιστατικά. Η αστυνομία, κατέληξε ο ίδιος αξιωματικός, στο μέτρο του δυνατού προσπαθεί να εξαρθρώσει μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας ναρκωτικών. Αυτός πρέπει να είναι ο μόνιμος στόχος της. Το να κυνηγάς τους χρήστες, όχι μόνο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά σε κάνει και να ξεφεύγεις από το στόχο σου. Εχεις σπατάλη δυνάμεως, άθελά σου συνεργείς στον στιγματισμό των χρηστών, οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική τους στάση και συμπεριφορά".

Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών με χτεσινή της ανακοίνωση καλεί τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και τους πολίτες σε γόνιμη συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και λοιπές αρχές, έτσι ώστε να περιορισθεί η δράση των αδίστακτων εμπόρων του θανάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ναρκωκαταστολή για το λαό, ιδιωτικοποιείται η πρόληψη, απεξάρτηση, θεραπεία (2012-01-11 00:00:00.0)
Οι γονείς να μην ντρέπονται, να ενεργοποιούνται άμεσα (2011-11-20 00:00:00.0)
Απομονώνεται η κοινωνική διάσταση (2008-02-21 00:00:00.0)
Δίωξη κατά του διοικητή της Ασφάλειας (2001-01-05 00:00:00.0)
Οχτώ θάνατοι σε μια μέρα (1998-10-06 00:00:00.0)
Διογκώνεται το σκάνδαλο με τα φακελώματα (1997-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ