Πέμπτη 14 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομιμοποίηση των "κολεγίων" απ' το παράθυρο

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ζητά με εισήγησή της προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου να χορηγηθούν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος σε απόφοιτους Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Ψυχολογίας

Νέα επίθεση σε βάρος του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσπάθεια για τη νομιμοποίηση απ' το παράθυρο των ψευδο-πανεπιστημίων επιχειρείται αυτή τη φορά με Δούρειο Ιππο το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΣΥ με εισήγησή της προς την Ολομέλεια του Συμβουλίου ζητά να χορηγηθούν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολογίας σε κατόχους πτυχίων ξένων πανεπιστημίων που δεν τους έχει χορηγηθεί ισοτιμία και αντιστοιχία από το ΔΙΚΑΤΣΑ όπως προβλέπει ο νόμος, αφού το μεγαλύτερο μέρος των σπουδών τους έχει γίνει σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών (ΕΕΣ) της χώρας μας. Πρόκειται δηλαδή για άλλη μια προσπάθεια αναγνώρισης των ψευδο-πανεπιστημίων που λειτουργούν στη χώρα μας, αυτή τη φορά όχι μέσω της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών τους, αλλά μέσω της χορήγησης επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους τους, που αν γίνει δεκτή από την Ολομέλεια του ΚΕΣΥ, ανοίγει αυτόματα ο δρόμος και για άλλους αποφοίτους ΕΕΣ να τους χορηγούνται επαγγελματικά δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΣΥ χαρακτηρίζει τις αιτήσεις για χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από περιπτώσεις σαν τις παραπάνωκοινωνικά δίκαιες (!) και γι' αυτό το λόγο ζητά από την Ολομέλεια του Συμβουλίου να εγκρίνει πρόταση τροπολογίας του νόμου 991/79 που ορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, προσπαθώντας να προσπεράσει το ΔΙΚΑΤΣΑ. Να σημειωθεί ότι το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, εκφράζει την αντίθεσή του για την τροποποίηση του παραπάνω νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ψυχολόγων κατά της υποβάθμισης του Επαγγέλματος του Ψυχολόγου τονίζει ότι, εάν γίνει δεκτή η πρόταση αυτή της Εκτελεστικής Επιτροπής από την Ολομέλεια του ΚΕΣΥ, δηλαδή εάν παραχωρηθούν επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών χωρίς αναγνωρισμένα από το ΔΙΚΑΤΣΑ πτυχία, νομιμοποιείται ευθέως η παροχή προς το κοινωνικό σύνολο υποβαθμισμένων επιστημονικών υπηρεσιών και εν προκειμένω υπηρεσιών υγείας. "Πιστεύουμε, σημειώνει, ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και τα μέλη του δεν πρέπει να εμπλακούν στην προώθηση μιας πρότασης για τροπολογία ευνοιοκρατικού χαρακτήρα. Πρόταση η οποία θα προκαλέσει το κοινωνικό σύνολο και θα δημιουργήσει αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Πρόταση η οποία δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από το Κοινοβούλιο λόγω του αντιεπιστημονικού και αντισυνταγματικού της χαρακτήρα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντί να ανοίξουν όλες οι θέσεις ειδικότητας θεσπίζονται «γιατροί πολλών ταχυτήτων» (2024-05-15 00:00:00.0)
Ανάγκη διεκδίκησης ενιαίας, δημόσιας και δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης (2008-07-19 00:00:00.0)
Εγκύκλιος για επαγγελματικά δικαιώματα (2005-03-29 00:00:00.0)
Προσφυγή στο ΣτΕ για απόρριψη από ΔΙΚΑΤΣΑ (2000-08-08 00:00:00.0)
Εγγραφή δικηγόρων χωρίς αναγνώριση πτυχίων! (1999-12-09 00:00:00.0)
Τροπολογία παρα-ψυχολογίας (1996-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ