Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ του μικρότερου κακού κατέφυγε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την κατασκευή του αεροδρομίου στα Σπάτα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ (σελίδα 9).

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ, με χτεσινή συνέντευξη του αρμόδιου επιτρόπου Χ. Βαν Ντε Μπρουκ, επανέρχεται στον "προβληματισμό" για το "αν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κύπρου θα αφορούν μόνο ένα μέρος του διαιρεμένου νησιού ή το σύνολό του" (σελίδα 6).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ξεκαθάρισε, διά στόματος υφυπουργού Γεωργίας, χτες στη Βουλή ότι δεν έχει σκοπό να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των ελαιοπαραγωγών, με αφορμή τη συζήτηση σε ερώτηση του ΚΚΕ (σελίδα 8).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας έδωσε ο Οργανισμός Μεσολάβησης Διαιτησίας, ενώ ο ΣΕΒ παρακολουθεί από κοντά τη δράση του Οργανισμού (σελίδα 12).

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ εργασιών και προσωπικού βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΜΙΝΙΟΝ. Την ίδια στιγμή, παραβιάζεται κατάφωρα η εργατική νομοθεσία και συστηματοποιούνται οι προσπάθειες διαίρεσης του προσωπικού (σελίδα 12).ΑΝΟΙΧΤΗ συγκέντρωση - συζήτηση με εκπροσώπους κομμάτων και φορείς των Σερρών διοργάνωσαν χτες οι σπουδαστές του ΤΕΙ της πόλης. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους μετέφερε ο βουλευτής Γ. Κατσαρός (σελίδες 14 - 15).

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ η κυβέρνηση την πρόθεσή της να προσφέρει τον ΟΤΕ ως Δούρειο Ιππο των πολυεθνικών για τη διείσδυσή τους στα Βαλκάνια και την πρώην ΕΣΣΔ (σελίδες 14 - 15).

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ απεργία αποφάσισαν χτες οι γιατροί του ΙΚΑ (σελίδα 18).ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ αλλαγές, λόγω του μετρό, στη λεωφόρο Μεσογείων (σελίδα 18).

ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ στο 50% των εισοδημάτων των δικαστών, αποφάσισε χτες η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (σελίδα 18).

ΤΗ ΜΕΡΑ, που όλη η ανθρωπότητα τιμούσε τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστοειδή αμαύρωναν εβραϊκά σύμβολα στη Θεσσαλονίκη (σελίδα 20).

ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΣ ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων, που ψηφίστηκε χτες μόνο από την πλειοψηφία (σελίδα 20).

ΜΑΚΡΙΑ από τα προβλήματα της γειτονιάς, η δημοτική αρχή του Πειραιά, μέρες τώρα, αφήνει ακάλυπτο ένα επικίνδυνο πηγάδι στην Π. Κοκκινιά (σελίδα 20).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ