Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ, που ξέσπασε χτες στο εργοστάσιο κατασκευής στρωμάτων "Ρικοτέκ" στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στο Ασπρόπυργο, προκάλεσε ζημιές άνω των 80 εκατομμυρίων. Η φωτιά άρχισε από το υπόγειο, όπου ήταν αποθηκευμένα εμπορεύματα για πώληση. Η Πυροσβεστική επενέβη με 15 οχήματα και 50 άνδρες. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά ο πυροσβέστης Αλ. Ορφανός.

Η ΠΡΩΤΗ ληστεία του 1995 σε τράπεζα έγινε χτες στο Ελληνικό. Τέσσερις οπλοφόροι μπήκαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πίστεως στην οδό Βουλιαγμένης 130 και πήραν 20 εκατομμύρια. Οι κακοποιοί ξέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ (ΥΟΟ - 8147), το οποίο εγκατέλειψαν στην οδό Αριστάρχου στην Αργυρούπολη.

ΠΑΙΔΙΚΗ γιορτή, με παράσταση Καραγκιόζη, οργανώνει σήμερα στις 5.30 μ.μ. η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης. Η Επιτροπή καλεί στην παράσταση όλα τα παιδιά και τους συνοδούς τους, για να γιορτάσουν μαζί την είσοδο του νέου χρόνου. Η εκδήλωση θα γίνει στην οδό Ικονίου 26 και Καλλιπόλεως (κοντά στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠ, ισόγεια αίθουσα Επαγγελματοβιοτεχνών Νέας Σμύρνης).

ΑΙΣΙΟ τέλος είχε χτες η περιπέτεια του Ιωάννη Κεντρωτά, ο οποίος είχε χαθεί από προχτές το μεσημέρι στα παλιά μεταλλεία του Λαυρίου. Ο 59χρονος εργάτης είχε πάει εκεί μαζί με τον 20χρονο Γ. Μαργαρίτη για να μαζέψουν ορυκτά. Σε απόσταση 1.500 μέτρων από την είσοδό του σώθηκε η ασετιλίνη κι έμεινε εκεί περιμένοντας το συνεργείο διάσωσης, το οποίο αποτελούνταν από πυροσβέστες και παλιούς μεταλλωρύχους.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ χτες, με διάταξη του 2ου ειδικού ανακριτή Αθηνών Ν. Λιβανού, ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Διον. Παπασταματάτος, που κατηγορείται για την υπόθεση του μεγάλου "ριφιφί". Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Με την ίδια διάταξή του ο ανακριτής απέρριψε ανάλογη αίτηση του επίσης προφυλακισμένου υποδιευθυντή της Τράπεζας Εργασίας Αναγνώστη Καλαφάτη. Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη είχε προτείνει την αποφυλάκιση και των δύο κατηγορουμένων, γιατί, κατά τη γνώμη της, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης Τζ. Χαλίντ είναι αναξιόπιστος.

ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟ Ηρακλειώτη αναζητεί από χτες η Αστυνομία, για την απόπειρα δολοφονίας του 45χρονου πολιτικού μηχανικού Δημητρίου Σούργια,που έγινε στο διαμέρισμά του στο Ηράκλειο, ξημερώματα Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για τον Γιάννη Κοκοζάκη,άεργο, κάτοικο Ηρακλείου, στου οποίου το σπίτι βρέθηκε από την Αστυνομία το μαχαίρι με το οποίο τραυματίστηκε ο Δ. Σούργιας. Ο 45χρονος Ηρακλειώτης δέχτηκε συγκεκριμένα 22 μαχαιριές σ' όλο του το σώμα, από άτομο που είχε προσκαλέσει ο ίδιος στο διαμέρισμά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ