Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Να ενταθούν οι προσπάθειες

Η επιτυχία της οικονομικής δουλιάς αποτελεί παράλληλα και μέτρο της αντοχής της ιστορικής μνήμης κόντρα στη λήθη. Μ' αυτή τη βεβαιότητα οι κομμουνιστές συνεχίζουν τη μάχη της πανελλαδικής Οικονομικής Εξόρμησης για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η έδρα της ΚΕ και τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος. Η συσσωρευμένη ηθική δύναμη που κρύβεται στις αμέτρητες σελίδες του ιστορικού αρχείου, πλασμένη στους πιο αντίξοους καιρούς και συνθήκες, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και φρονηματισμού για ολόκληρο τον ελληνικό λαό, σε μια περίοδο που η ανηθικότητα, ο πολιτικός - και όχι μόνο - αμοραλισμός μολύνουν το σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Η Εξόρμηση στην Κορινθία

Για την πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης στην περιοχή ο Θόδωρος Παπαδόπουλος,μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, μας είπε:

"Η ανάγκη αποκατάστασης των σοβαρών καταστροφών στο κτίριο της ΚΕ του Κόμματος, συγκίνησε όλο το κομματικό δυναμικό, τους φίλους και τους οπαδούς μας. Η δε προκήρυξη της Οικονομικής Εξόρμησης έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και πείσμα για την επιτυχία της. Η ΝΕ καθόρισε τα πλάνα της Οικονομικής Εξόρμησης για την κάθε ΚΟΒ και μέχρι σήμερα έχει καλυφθεί το 65% του αυξημένου αυτή τη φορά πλάνου μας, το οποίο πιστεύουμε και προσδοκούμε να το υπερκαλύψουμε μέχρι το τέλος της περιόδου. Η ανταπόκριση του κόσμου, των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των επιστημόνων για τη διάσωση του ιστορικού αρχείου και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η έδρα της ΚΕ, είναι πάρα πολύ καλή. Ωστόσο όλες οι κομματικές δυνάμεις δεν έχουν ανταποκριθεί στο βαθμό που πρέπει στο κάλεσμα του Κόμματος και επόμενα δεν έχουν απλώσει τη δουλιά τους σ' όλο αυτό τον κόσμο. Υπάρχει βέβαια η αντικειμενική πραγματικότητα, ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων κάτω από την πολύχρονη και σκληρή πολιτική λιτότητας, δεν είναι σε θέση να συνδράμουν οικονομικά όσο θα ήθελαν αυτή την προσπάθεια του Κόμματος, που όλοι αναγνωρίζουν την τεράστια πολιτική σημασία που έχει η σύντομη αποκατάσταση των ζημιών. Σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΕ, απ' όλα τα στελέχη διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα να ενταθούν οι προσπάθειες από τα στελέχη και τα κομματικά μέλη, ώστε να υπερκαλυφθεί το πλάνο. Χαρακτηριστικά πρέπει να τονίσουμε - συνέχισε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος - τη θετική ανταπόκριση των κοινωνικών φορέων στην προσπάθεια του Κόμματός μας. Π. χ. ο Σύλλογος Μηχανικών Κορινθίας προσέφερε 100.000 δραχμές, ο Σύλλογος Γεωπόνων 50.000 δραχμές, το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου 150.000 δραχμές, ενώ θετικές αποφάσεις υπάρχουν από άλλους φορείς του νομού. Κλείνοντας επανέρχομαι στη θέληση όλων των κομματικών δυνάμεων για το πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους βιοτέχνες, για να αξιοποιήσουμε αυτή την πραγματικά θετική ανταπόκριση του κόσμου και να συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε. Αξίζει να αναφέρω τις ΚΟΒ που έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό στην Οικονομική Εξόρμηση: Την ΚΟΒ Εργατών / Δημοσίων Υπαλλήλων που κάλυψε 100% το πλάνο της, την ΚΟΒ Κορίνθου με 85%, την ΚΟΒ Λεχαίου με 60% και την ΚΟΒ Ξυλοκάστρου με 50%".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ