Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Παναγροτική συγκέντρωση το Σάββατο

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα εκφράσουν οι αγρότες της Λάρισας, συμμετέχοντας μαζικά στην παναγροτική συγκέντρωση,που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 21/1/95 στις 10.30 το πρωί στο "Χατζηγιάννειο".

Οι αγρότες διαμαρτύρονται συγκεκριμένα για τις εκπτώσεις που έχουν σε όλα σχεδόν τα προϊόντα η εφαρμογή της αναθεωρημένης ΚΑΠ και η συμφωνία της ΓΚΑΤΤ,με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με αφανισμό δυναμικές καλλιέργειες - όπως καπνού, βαμβακιού, σιτηρών, οπωροκηπευτικών κ. ά. - οι οποίες επί πολλά χρόνια στήριξαν το αγροτικό εισόδημα. Η κινητοποίηση του Σαββάτου θα αποτελέσει μόνο την αρχή μιας σειράς αγροτικών κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν τόσο στο νομό, όσο και σε πανθεσσαλικό επίπεδο. Κινητοποιήσεις που κινούνται στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού αντιδράσεων της ΓΕΣΑΣΕ, σ' ολόκληρη τη χώρα, μέχρι το τέλος Φλεβάρη.

Για την επιτυχία της συγκέντρωσης στο "Χατζηγιάννειο", η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποιεί ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε επαρχιακές πόλεις και χωριά του νομού. Ετσι χτες έγιναν συγκεντρώσεις αγροτών στα Φάρσαλα,τον Αμπελώνα και τη Φαλάνη,όπου μίλησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γ. Παττάκης και άλλα στελέχη. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα χωριά Αμυγδαλή, Μελισσοχώρι, Πλατύκαμπο, Χάλκη, Αγίους Αναργύρους, Νίκαια και τις επόμενες δύο μέρες σε άλλες κοινότητες του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ