Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάρτε μέτρα γι' αυτό το χάλι

Καταγγελία γονέων και καθηγητών για τα τηλεοπτικά προγράμματα

ΛΑΡΙΣΑ (του ανταποκριτή μας).-

Τη διαμαρτυρία τους για τη χαμηλή ποιότητα των τηλεοπτικών προγραμμάτων και την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις που έχουν αυτά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών εκφράζουν σε κοινό υπόμνημά τους ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Γυμνασίου Λάρισας και ο Σύλλογος Καθηγητών του ίδιου σχολείου.

Οι δύο σύλλογοι διαμαρτύρονται για: Τις σκηνές ωμής βίας που καθημερινά κατακλύζουν τις μικρές οθόνες. Την ασύστολη προβολή του γυμνού και των πάσης φύσεως σκηνών ερωτικού περιεχομένου, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Την ποιότητα και ποσότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται σε παιδιά. Την προβολή ξένων προς την ελληνική παράδοση προτύπων ζωής, μέσα από τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις. Τον τρόπο κάλυψης και παρουσίασης γεγονότων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, όπως υπόθεση Δουρή, Παπαχρόνη, σατανιστών, ναρκομανών κλπ. Το χυδαίο λεξιλόγιο και την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας.

Απευθυνόμενοι στους αρμοδίους, οι γονείς και οι καθηγητές καλούν:

Τους ανθρώπους των ΜΜΕ και κυρίως της τηλεόρασης να συναισθανθούν την τεράστια δύναμη υποβολής που διαθέτουν τα μονόδρομα αυτά μέσα και να τη χρησιμοποιήσουν για σωστό σκοπό. Την επίσημη πολιτεία να παρέμβει αποφασιστικά, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό κοινωνικό φαινόμενο. Το υπουργείο Παιδείας, με συγκεκριμένα μέτρα, να καταστήσει τα σχολεία κέντρα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ώστε η ανησυχία και η δραστηριότητα των μαθητών να βρει διέξοδο θετική και δημιουργική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ