Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ούτε δραχμή για τις ζημιές στις αγροτικές εγκαταστάσεις

Δεν πρόκειται να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις καταστροφές που έπαθαν εξαιτίας των πλημμυρών, στις γεωργικές εγκαταστάσεις, το φυτικό κεφάλαιο κλπ. Αυτό προκύπτει από γραπτή απάντηση του υπουργού Γεωργίας Γ. Μωραφιτη, σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, για τις ζημίες που υπέστησαν οι αγρότες του νομού Ηρακλείου.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Σπ Στριφτάρης μετέφεραν αίτημα της ΟΑΣ Ηρακλείου Κρήτης, που ζητούσε την αποζημίωση των ζημιών του πάγιου κεφαλαίου στο νομό, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των αγροτών, ξεπερνούν τα 8 δισ. δρχ. Οσο για τις αποζημιώσεις των σταφιδοπαραγωγών του νομού που καταστράφηκαν από το χαλάζι πέρυσι των Απρίλη, ο υπουργός Γεωργίας αόριστα αναφέρει ότι θα αποζημιωθούν στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, σε άλλη ερώτηση των δύο βουλευτών του ΚΚΕ, για την καθυστέρηση της πληρωμής της στρεμματικής ενίσχυσης στους σταφιδοπαραγωγούς του νομού Ηρακλείου, ο υπουργός Γεωργίας υποσχέθηκε ότι αυτή θα καταβληθεί μέχρι το τέλος Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ