Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκαλυπτικά δείγματα καλπονοθείας...

Αποκαλυπτικά για τις καλπονοθευτικές μεθοδεύσεις ενόψει του συνεδρίου της ΓΕΣΑΣΕ είναι τα παρακάτω στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα ο "Ρ" για ορισμένες οργανώσεις, για τον τρόπο που εξέλεξαν, υποτίθεται, τους αντιπροσώπους τους για το συνέδριο. Ετσι:

Στην ΟΑΣ Νομού Αχαφιας έχουν στείλει στη ΓΕΣΑΣΕ δύο πρακτικά με διαφορετική ημερομηνία εκλογών και στο ένα παρουσιάζεται η οργάνωση να έχει εκλέξει τρεις αντιπροσώπους και, στο δεύτερο, τέσσερις! Πουθενά στα πρακτικά δεν αναφέρεται πόσοι συνολικά ψήφισαν στους αγροτικούς συλλόγους για την εκλογή αντιπροσώπων. Οπως φαίνεται, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ εξέλεξε όσους χρειάζεται για να συμπληρώσει τα "κουκιά"... Κάπως έτσι "εκλέχτηκαν" και οι αντιπρόσωποι στην ΟΑΣ Χίου,όπου όταν πραγματοποίησαν τις υποτιθέμενες εκλογές (στην πραγματικότητα διόρισαν αντιπροσώπους), ανακοίνωσαν ότι έβγαλαν τρεις αντιπροσώπους στη ΓΕΣΑΣΕ. Ομως, λίγο αργότερα, μετά από επίσκεψη στο νησί του στελέχους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ της ΓΕΣΑΣΕ Αλ. Γιατζιτζόγλου και τις σχετικές διαβουλεύσεις, πρόσθεσαν έναν ακόμα αντιπρόσωπο της κυβερνητικής παράταξης και έστειλαν πρακτικά στα οποία αναφέρεται ότι εκλέχτηκαν 4 αντιπρόσωποι!

Η ΟΑΣ Ημαθίας παρουσιάζεται να έχει βγάλει 10 αντιπροσώπους με βάση τους εγγεγραμμένους στα μητρώα της, αντί των ψηφισάντων που, βέβαια, και αν ψήφισαν δε φαίνονται πουθενά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσους αντιπροσώπους δεν είχαν στείλει ούτε στις καλύτερες για το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα περιόδους. Και, το πλέον φυσικό σήμερα, που υπάρχει έντονη απομαζικοποίηση στους αγροτικούς συλλόγους και πολύ κατώτερη συμμετοχή, είναι ότι η πραγματική αντιπροσώπευση είναι πολύ μικρότερη από κάθε άλλη φορά.

Παρόμοια είναι η περίπτωση της ΟΑΣ Νομού Ηρακλείου όπου αποφάσισαν και στέλνουν 13 αντιπροσώπους, όταν στις καλύτερες εποχές δεν ξεπέρασαν τους 6 αντιπροσώπους συνολικά. Μάλιστα, κατά πληροφορίες μας, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παραδέχτηκαν πως σε κάθε περίπτωση, τώρα, δεν ψήφισαν πάνω από 9.000 - 9.500 αγρότες, που κι αυτό είναι απίθανο να έγινε. Ο αριθμός αυτός θα δικαιολογούσε όμως μέχρι 9 αντιπροσώπους.

Αλλη χαρακτηριστική περίπτωση νοθείας συσχετισμών και ψήφων είναι εκείνη της ΟΑΣ Μεσσηνίας όπου όλοι όλοι οι αντιπρόσωποι αγροτικών συλλόγων ήταν 15 και ψήφισαν για την εκλογή ΔΣ και αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας στη ΓΕΣΑΣΕ οι 14 αντιπρόσωποι. Ετσι, σε κάθε περίπτωση δε θα έπρεπε να εκλεγεί αντιπρόσωπος με δικαίωμα ψήφου στη ΓΕΣΑΣΕ. Τέλος, χωρίς να είναι και η τελευταία ανάλογη περίπτωση, πρέπει να αναφερθεί η ΟΑΣ Νομού Θεσσαλονίκης, όπου η πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση παρουσίασαν στη συνέλευση αντιπροσώπους από αγροτικούς συλλόγους που είχαν εκλεγεί στα χαρτιά γιατί, αποκαλύφθηκε, ποτέ δεν είχαν γίνει εκλογές. Παρά τις σχετικές καταγγελίες των εκπροσώπων της "Λαϊκής Ενότητας", αρνήθηκαν να τους αποκλείσουν και ενώ αποχώρησαν οι αντιπρόσωποι της "Λαϊκής Ενότητας" καταγγέλλοντας τη νοθεία, οι ΠΑΣΟΚοι πραγματοποίησαν εκλογές - παρωδία βγάζοντας αντιπροσώπους στη ΓΕΣΑΣΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχυμένο το ψηφοδέλτιο της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας» (2020-10-28 00:00:00.0)
Ψήφισαν έλατα, πουρνάρια και ραχούλες (2015-03-31 00:00:00.0)
Ενισχύθηκε η ΔΕΣΚ (2001-01-31 00:00:00.0)
Νομιμότητα ΠΑΣΟΚο - ΣΥΝεταίρων (1997-03-08 00:00:00.0)
Σωρεία παρανομιών και παρατυπιών (1995-02-14 00:00:00.0)
Εκλογικό πραξικόπημα για χάρη του Ζαρκινού (1995-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ