Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στρυχνίνη είχε η σπανακόπιτα

Ραγδαία βελτίωση παρουσίασε χτες η υγεία των 8 ατόμων από τους Παπαδάτες Νομού Αιτωλοακαρνανίας, που μεταφέρθηκαν πριν δύο μέρες σε κρίσιμη κατάσταση με οξεία τροφική δηλητηρίαση και νοσηλεύονται στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας.

Πρόκειται για την 30χρονη Αθηνά Σκαρμούτσου, τα τρία παιδιά της Αμαλία 9 χρόνων, Μαγιούλα 4 χρόνων, το 2 χρόνων αβάπτιστο κοριτσάκι, τον 17χρονο Γιάννη Δρυμώνα και την 65χρονη Ελένη Γερασιμούλα. Επίσης ο 55χρονος Γιώργος Δρυμώνας και ένας 20χρονος Αλβανός νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ωστόσο, και το επόμενο 24ωρο είναι κρίσιμο, όπως είπαν οι γιατροί της μονάδας εντατικής θεραπείας, όπου νοσηλεύονται η άτυχη μητέρα, τα τρία ανήλικα παιδιά της και η γιαγιά τους. Ο κίνδυνος, είπαν, έχει περιοριστεί πλέον στις παρενέργειες από την εισρόφηση εμετού περισσότερο και λιγότερο σε τυχόν άμεσες επιπτώσεις από την τοξική ουσία που κατανάλωσαν με την πίτα.

Οσον αφορά τη δηλητηριώδη ουσία που περιείχε η πίτα, οι έρευνες δείχνουν πως, μάλλον, πρόκειται για στρυχνίνη ή κάτι παρόμοιο, που χρησιμοποιείται σαν ποντικοφάρμακο, που από λάθος ή εγκληματική ενέργεια βρέθηκε στη σπανακόπιτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ