Τετάρτη 18 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τι πρέπει να γίνει

Εξι προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και των "Φίλων του Σιδηροδρόμου"

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και ο Σύλλογος "Φίλων του Σιδηροδρόμου" υπέβαλαν στην αρμόδια Διεύθυνση του ΟΣΕ έξι ρεαλιστικές προτάσεις για την "οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των ισόπεδων διαβάσεων":

1. Να εκπονηθεί νέα μελέτη, με βάση τις παλιότερες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για την επικινδυνότητα, τον έλεγχο ποιότητας, αλλά και τη σκοπιμότητα ύπαρξης των υφιστάμενων ισόπεδων διαβάσεων.

2. Να κλείσουν προσωρινά οι πολύ επικίνδυνες αφύλακτες ισόπεδες διαβάσεις, όσες βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από άλλες και όσες γειτνιάζουν με ανισόπεδες διαβάσεις. Παράλληλα, να κλείσουν οριστικά όσες διαβάσεις έχουν διανοιγεί αυθαίρετα.

3. Να προσληφθούν φύλακες για όσες ισόπεδες διαβάσεις διατηρηθούν και η πολιτεία να καλύψει το 50% της απαιτούμενης δαπάνης, όπως ορίζει ο νόμος.

4. Να αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ τη σταδιακή κατασκευή ανισόπεδων διαβάσεων στη θέση ισόπεδων με μεγάλη κυκλοφορία, καθώς, επίσης, να αναλάβει την υποχρέωση, κάθε κατασκευαζόμενη νέα εθνική ή επαρχιακή οδός, να μη διέρχεται με ισόπεδη διάβαση από το δίκτυο του ΟΣΕ, αλλά να υπάρχει πρόβλεψη για ανισόπεδη διάβαση, με δαπάνη του κράτους.

5. Να τοποθετηθούν σταδιακά αυτόματα συστήματα ασφαλείας σε όσες ισόπεδες διαβάσεις δεν προβλέπεται η κατασκευή ανισόπεδων κόμβων ή δεν επιβάλλεται η παρουσία φύλακα, λόγω ειδικών συνθηκών (μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος, πυκνοκατοικημένη περιοχή κλπ.).

6. Να μην επιτραπεί η κατασκευή νέων ισόπεδων διαβάσεων, εκτός και αν αλλάζουν τα δεδομένα (νέος οικισμός, επέκταση σχεδίου πόλης κλπ. ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ