Σάββατο 25 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βάσανα που 'χει ο ... νομάρχης

Καθώς η συνέλευση των εκλεγμένων νομαρχών που έγινε προχτές στην Αθήνα, τελείωσε αργά το βράδυ, διάφορα αποκαλυπτικά, αλλά και σπαρταριστά στιγμιότυπά της δεν μπόρεσαν να δουν το φως της δημοσιότητας χτες. Καταγράφηκαν, όμως, και αξίζουν αναφοράς:

  • Ρώτησε ο επικεφαλής της ΕΝΑΕ Ε. Κουλουμπής, όταν οι νομάρχες φώναζαν από κάτω να αλλάξει το αίτημα για τους περιφερειακούς διευθυντές από "περιορισμό τους" σε "πλήρη κατάργησή τους": "Δηλαδή, να ζητήσουμε να αλλάξει ο νόμος;" Φωνές από κάτω: "Ναι, ναι". Ε. Κουλουμπής: "Εμαθα ότι είμαστε καλεσμένοι σε γεύμα. Ας πάμε".
  • Ο Δ. Τσιαμάκης, έπαρχος Ευρυτανίας περιγράφει την κατάσταση στην περιοχή του: "Με το που έφτασε ο περιφερειακός διευθυντής (Πούλος) έφτιαξε κάστα υπαλλήλων. Μετά νοίκιασε ένα ξενοδοχείο στο Καρπενήσι για να το μετατρέψει σε έδρα του, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν έδινε μόνο τον έναν όροφο, οπότε ο διευθυντής νοίκιασε και τους τέσσερις με 1.800.000 δραχμές το μήνα. Ετσι, άρχισε άτακτη φυγή των υπαλλήλων από τη νομαρχία στο ξενοδοχείο και εγώ στεκόμουν στην πόρτα σαν τον Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια, προσπαθώντας να τους συγκρατήσω. Τώρα οι τουρίστες μπορούν να κοιμούνται στη νομαρχία. Το ξενοδοχείο είναι πιασμένο κι εγώ μόνος μου".
  • Ο Π. Βαρδίκος, νομάρχης Σάμου: "Τι λεφτά να περιμένουμε στο νομό μας; Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, που εγώ ο ίδιος είχα διορίσει (φωνές από κάτω: "αυτά δεν τα λένε"), έχει σήμερα πιο πολλά λεφτά από μένα. Η Διεύθυνση των Εργων έχει μόνο τρεις μηχανικούς".
  • Ο Γ. Φλώρος, νομάρχης Λάρισας: "Αχρηστος ο περιφερειακός διευθυντής. Νοικιάσαμε κτίρια, στεγάσαμε υπηρεσίες, πήραμε λιμουζίνες και ρεζιλευόμαστε στον κόσμο που μαζεύεται στις νομαρχίες για τα προβλήματά του και τους στέλνουμε σε κείνον. Στη Λάρισα οι αποσπάσεις έχουν πάρει τη μορφή διώξεων. Ορισμένοι περιφερειάρχες πρέπει να φύγουν. Είναι κακοί και κομπλεξικοί".
  • Ο Γ. Φλωρίδης, νομάρχης Κιλκίς: "Το πρωτόκολλο Δασκαλάκη βάζει τον Στρατηγό (περιφερειακό διευθυντή) μπροστά από το νομάρχη. Ποιος είναι τέλος πάντων ο Στρατηγός;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ