Σάββατο 25 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δρόμοι εναντίον ελαιοδέντρων

"Εμπαιγμό του κερκυραϊκού λαού και των αναγκών του", αποτελεί για τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Κέρκυρας" (ΝΑΣ), το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Η ΝΑΣ δηλώνει πως η ψήφιση του προγράμματος "είναι η έμπρακτη εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στις ανάγκες του Νομού Κέρκυρας", ενώ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΝΣ για περιφρόνηση "προς την αγροτική οικονομία, την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και τις μεγάλες ανάγκες της πλειοψηφίας των κοινοτήτων του νομού".

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί κυρίως έργα μεταφορών που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Η πρόταση της ΝΑΣ για τετραπλασιασμό των κονδυλίων από τους εθνικούς πόρους, δηλαδή 361 εκατομμύρια δραχμές, τα περισσότερα από οφειλές, δεν ψηφίστηκε από το νομάρχη και την πλειοψηφία του ΝΣ, που συγκροτείται από συμβούλους του ΠΑΣΟΚ και του "ΣΥΝ", γεγονός που "δείχνει το είδος της "διεκδίκησης" που σκοπεύει να κάνει" η πλειοψηφία, μαζί με τους συμβούλους της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης.

Το Πρόγραμμα "βάζει ταφόπετρα στην ελαιοκαλλιέργεια", προξενώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κοινοτήτων. "Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, συνεχίζει η ΝΑΣ, είναι ο ρόλος του "ΣΥΝ", που μετά τη βοήθεια που πρόσφερε προεκλογικά στο ΠΑΣΟΚ, τώρα λειτουργεί σαν το καλύτερο χέρι βοήθειας για την προώθηση της αντιαναπτυξιακής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ".

Τέλος, η ΝΑΣ καλεί την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση "και το λαό της Κέρκυρας να αγωνιστούν για την αύξηση των κονδυλίων του προγράμματος και την κάλυψη των πραγματικών αναπτυξιακών αναγκών του νομού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ