Σάββατο 25 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση ΚΚΕ για σωτηρία της ΣΕΡΓΑΛ

Την επιχείρηση ξεπουλήματος της σερραϊκής βιομηχανίας γάλακτος ΣΕΡΓΑΛ, από την ΑΤΕ, θίγει με παρέμβασή του το ΚΚΕ στη Βουλή. Οι βουλευτές του Κόμματος Γ. Κατσαρός και Αντ. Σκυλλάκος,σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Γεωργίας και Εργασίας, ζητούν τη λήψη μέτρων, ώστε να σωθεί και και να μην ξεπουληθεί μια ακόμα βιομηχανία σ' αυτήν την ακριτική και τόσο ευαίσθητη περιοχή, που ήδη μαστίζεται από την ανεργία.

Μέχρι τώρα απολύθηκαν από τη ΣΕΡΓΑΛ 31 εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 34 ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και το φόβο, ότι το "λουκέτο" δε θα αργήσει. Και αυτό επειδή σε πλειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε το Δεκέμβρη, δεν αναδείχτηκε πλειοδότης και από ό,τι φαίνεται δε θα αναδειχτεί και στους δύο επόμενους διαγωνισμούς που θα ακολουθήσουν. Στην περίπτωση που δε θα υπάρξει μειοδότης, οι εκκαθαριστές της ΑΤΕ θα ζητήσουν από το Εφετείο Θεσσαλονίκης απόφαση για τμηματική πώληση της βιομηχανίας, αφού πρώτα την κλείσουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν, πως η ΣΕΡΓΑΛ κατάφερε ως τώρα να κρατήσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα και να παίζει ρυθμιστικό ρόλο στο τομέα του γάλακτος, τόσο προς όφελος των παραγωγών, όσο και προς όφελος των καταναλωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ