Σάββατο 25 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξυλοδαρμός φοιτητή από βοηθό καθηγητή

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν χτες οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό συναδέλφου τους από τον βοηθό καθηγητή κ. Πασπαλά.

Σε απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα στη ΓΣ του Συλλόγου, αναφέρεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο άτομο έχει συμπεριφερθεί άσχημα εναντίον φοιτητών. Τέλος, ο Σύλλογος προειδοποιεί ότι οι φοιτητές δε θα ανεχθούν παρόμοιες συμπεριφορές και λογικές στο μέλλον και καλούν τον πρόεδρο του Τμήματος Κ. Μπουζάκη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ενέργεια του κ. Πασπαλά, ενώ δηλώνουν ότι δε θα του επιτρέψουν να ξαναδιδάξει μαθήματα και να ασχοληθεί με την ερευνητική διαδικασία του Τμήματος.

Με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας του Τμήματος τονίζουν ότι το κρούσμα αυταρχισμού δεν πρέπει να θεωρηθεί μεμονωμένο, περιστασιακό και διαπροσωπικό. "Εχει να κάνει, αναφέρει η ανακοίνωση, με την εξωπανεπιστημιακή δραστηριότητα μέρους καθηγητών και ερευνητών, η οποία ωθεί στο περιθώριο την εκπαιδευτική διαδικασία και οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα".

Οι ΠΚΣ καταλήγουν, σημειώνοντας ότι το θέμα δε θεωρείται λήξαν, γιατί φέρνει στην επιφάνεια το ζήτημα των ερευνητικών προγραμμάτων, της υποβάθμισης των σπουδών και του αυταρχισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ