Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ζήτησε εκ των υστέρων εγκρίσεις

Για παράνομες και παράτυπες ενέργειες, με αιχμή το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του '95, καταγγέλλουν τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου εννέα δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας.

Οι σύμβουλοι Λ. Καρατζά, Μ. Σιδεράκης, Π. Αλεξανδρής, Γ. Ζαφειρόπουλος, Α. Κανατσούλης, Ν. Καυκάλας, Γ. Κουράσης, Ε. Λέκκας και Σ. Παρασκευόπουλος αποχώρησαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενοι, όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, να συμμετέχουν στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για προσπάθεια "νομιμοποίησης" παράνομων και παράτυπων ενεργειών.

Συγκεκριμένα, το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε στο ΔΣ για έγκριση περιλάμβανε έργα, που παρουσίαζε σαν νέα, τα οποία όμως είχαν ήδη κατασκευαστεί! Αυτό σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα έργα δεν ήταν γραμμένα σε κανένα προηγούμενο προϋπολογισμό, πραγματοποιήθηκαν χωρίς τεχνική και οικονομική μελέτη και χωρίς να έχουν ανατεθεί με νόμιμες διαδικασίες, απλά οι εργολάβοι ανέλαβαν τις κατασκευές με προφορική εντολή της διοίκησης του δήμου, χωρίς μάλιστα να επιβλέπονται.

"Αυτή η κατάσταση, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι, η αδιαφάνεια και οι παράτυπες και παράνομες ενέργειες ομολογήθηκαν από τη διοίκηση και καταγράφηκαν στα πρακτικά της συνεδρίασης". Ωστόσο, το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός ψηφίστηκαν από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και στάλθηκαν προς έγκριση στη Νομαρχία.

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλλουν "την παράνομη ενέργεια, η έκταση της οποίας είναι άγνωστη και, κατά ομολογία της διοίκησης, πρόκειται για δεκάδες εκατομμύρια, την αυθαίρετη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών" και "την επικινδυνότητα για τους πολίτες, έργων που εκτελούνται χωρίς μελέτη και επίβλεψη".

Ζητούν τη μη επικύρωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος και να δοθούν όλα τα στοιχεία στο ΔΣ, έτσι ώστε να γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές του προβλήματος, καθώς και να μην επαναληφθούν παρόμοιες ενέργειες "που προσβάλλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ζημιώνουν τους πολίτες".

Με δήλωσή της στο "Ρ" η επικεφαλής της Κίνησης "Χαλάνδρι - Αγωνιστική Πορεία" Λούλα Καρατζά τονίζει ότι "η διοίκηση του δήμου περιφρόνησε το ΔΣ και, με απαράδεκτες αδιαφανείς διαδικασίες, διαχειρίστηκε πολύ σοβαρές υποθέσεις του δήμου" και προσθέτει ότι η διοίκηση "οφείλει να ενημερώσει το λαό του Χαλανδρίου, στον οποίο επέβαλε αυτό το χρόνο αύξηση 30% στα δημοτικά τέλη και από τον οποίο εισπράττει το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και διάφορα άλλα τέλη".

"Παρόλο που ο δήμαρχος ομολόγησε, συνεχίζει η σύμβουλος, ότι χωρίς καμιά διαδικασία γίνονται έργα, ο ίδιος μάλιστα είπε ότι ίσως φτάνουν και τα 100 εκατομμύρια δραχμές, αρνήθηκε να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή. Θεωρούμε τα έργα που έγιναν με αυτό τον τρόπο επιζήμια, μια που κανείς δεν ξέρει το πραγματικό τους κόστος και πόσο τελικά θα πληρωθούν οι εργολάβοι", καταλήγει η σύμβουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ