Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον αγώνα σήμερα και η Αιτωλοακαρνανία
  • Σε πέντε σημεία του νομού θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ οι αγρότες και στη συνέχεια θα κλείσουν επ' αόριστον τον εθνικό δρόμο στη γέφυρα του Εύηνου
  • Ανασύνταξη στο Λαγκαδά, βγαίνουν στους δρόμους και στα Γιαννιτσά
  • Αύριο Πανηλειακό συλλαλητήριο

Ξανά στο δρόμο του αγώνα μπαίνουν από σήμερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας μετά την τελευταία δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τέλος Φλεβάρη, οπότε είχαν αποκλείσει επί τρία ημερόνυχτα τους δρόμους στο νομό. Ενώ αύριο πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στον Πύργο Ηλείας οι αγρότες της περιοχής, συμπαρατασσόμενοι με τους άλλους συναδέλφους της χώρας που κινητοποιούνται για τα ίδια αγροτικά προβλήματα.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν σε πέντε σημεία: Στο Ξηρόμερο (θέση Σαμάρι), στον Αγιο Δημήτριο Αγρινίου, στη Συκιά Μακρύνειας και στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού και από κει θα κατευθυνθούν προς τον Εύηνο για το κλείσιμο του δρόμου στη γέφυρα.

Την απόφαση για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου πήραν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και η Ενωση Αγρινίου - Αιτωλικού - Βόνιτσας. Ταυτόχρονα οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες θα κλείσουν τα μαγαζιά τους με αίτημα τη μη εφαρμογή των δήθεν αντικειμενικών κριτηρίων, κατάργηση του 35% κλπ. Θα κάνουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κινηματογράφο "Ανεση".

Στην Ηλεία

Η Πανηλειακή αγροτική συγκέντρωση, αύριο Πέμπτη, θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο ΕΚ Πύργου. Η ΟΑΣ Ν. Ηλείας με διακήρυξή της καλεί τους αγρότες να αντισταθούν και να παλέψουν για: Διάθεση των προϊόντων τους με τιμές λογικές. Ενίσχυση και εξυγίανση των Συνεταιρισμών και επαναλειτουργία της ΗΛΒΙΓΑΛ. Μείωση της τιμής του πετρελαίου κίνησης για αγροτική χρήση και το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια κλπ.

Με επείγουσα ανακοίνωση ο εμπορικός σύλλογος Πύργου καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα των αγροτών, ενώ η Ομοσπονδία αποφάσισε να κλείσουν όλα τα μαγαζιά στο νομό στις 29 Μάρτη.

Ανασύνταξη στο Λαγκαδά

Οι καπνοπαραγωγοί της Θεσσαλονίκης και της Β. Χαλκιδικής έλυσαν για χτες την πολιορκία της πόλης από τα ανατολικά, αφού για δύο ημέρες είχαν αποκλείσει τον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Μετά από σύσκεψη των καπνοπαραγωγών που έγινε στην κοινότητα Στίβου, αποφασίστηκε να σταματήσει προς το παρόν ο αποκλεισμός των δρόμων, να ανασταλεί η κινητοποίηση και να ενημερωθούν οι αγρότες, ώστε να διευρυνθεί το μέτωπο με τη συντονισμένη προσπάθεια προσέγγισης και ενημέρωσης όλων των παραγωγών των δύο νομών.

Οι καπνοπαραγωγοί χτες είχαν παραμείνει μέχρι τις 2μ.μ., με τα αγροτικά τους μηχανήματα στις κοινότητες Στίβου και Νυμφόπετρας, αποκλείοντας την εθνική οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας για δεύτερη μέρα. Στον Στίβο πριν αποχωρήσουν οι καπνοπαραγωγοί περιέλουσαν ένα τρακτέρ με βενζίνη και το έκαψαν συμβολικά.

Στα Γιαννιτσά

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα και οι αγρότες των Γιαννιτσών μετά από σύσκεψη της ΕΑΣ Γιαννιτσών και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Πέλλας. Στις 10 π.μ. με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα θα αποκλείσουν την κεντρική είσοδο της πόλης από τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα κλείσουν και την εθνική οδό προς Εδεσσα - Φλώρινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ