- Την κολοκυθιά παίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση με τους συνταξιούχους. Διαπληκτίζονται και βομβαρδίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ανακοινώσεις, για το αν θα πρέπει να συγκροτηθεί ή όχι... - 1995-03-22 00:00:00.0"/> - Την κολοκυθιά παίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση με τους συνταξιούχους. Διαπληκτίζονται και βομβαρδίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ανακοινώσεις, για το αν θα πρέπει να συγκροτηθεί ή όχι... - 1995-03-22 00:00:00.0" /> "Κολοκυθιά" με τη Διακομματική για τους συνταξιούχους | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κολοκυθιά" με τη Διακομματική για τους συνταξιούχους
  • Φραστικοί διαπληκτισμοί κυβέρνησης - αντιπολίτευσης, όχι για τα αιτήματα των συνταξιούχων, αλλά για τις συναινετικές διαδικασίες
  • "Θα αντισταθούμε σε όσους ψήφισαν την αδικία, αλλά και σε αυτούς που την εφαρμόζουν", τονίζει η ΣΕΑ

Την "κολοκυθιά" παίζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση με τους συνταξιούχους. Διαπληκτίζονται και βομβαρδίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ανακοινώσεις, για το αν θα πρέπει να συγκροτηθεί ή όχι Διακομματική Επιτροπή την οποία πρότεινε ο αρχηγός της ΝΔ, Μ. Εβερτ, για τα θέματα των συνταξιούχων, αλλά επί της ουσίας δεν απαντούν.

Χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, απάντησε αρνητικά στην επιστολή του Μ. Εβερτ που έστειλε στις 13.3.95 και ζητούσε τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής. "Εζήτησα την άποψη της κυβέρνησης επ' αυτού και έλαβα την απάντηση ότι δε θεωρεί προς το παρόν, τουλάχιστον, αναγκαία τη σύσταση της Επιτροπής αυτής", αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Μ. Εβερτ επαναδιατύπωσε την πρόταση για τη Διακομματική στις 12.3.95 σε συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας. Ο σύλλογος του ζήτησε να καταθέσει πρόταση νόμου για τα αιτήματά τους, αλλά ο αρχηγός της ΝΔ τους απάντησε ότι δεν το κάνει γιατί δεν υπήρξε ποτέ πολιτικάντης.

Στις 13.3.95 που ο Μ. Εβερτ έστειλε την επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής- ήταν η δεύτερη φορά - η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων με ανακοίνωσή της απέρριψε την πρότασή του, γιατί, όπως υπογράμμιζε, αυτή μόνο κωλυσιεργία και αποπροσανατολισμό θα φέρει. "Εμείς, τόνιζε η ΣΕΑ, έχουμε επεξεργασμένες προτάσεις και η αξιοπιστία των πολιτικών δυνάμεων θα κριθεί απ' την αποδοχή των προτάσεών μας που πραγματικά δίνουν λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα". Την επόμενη, μάλιστα, μέρα και ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας με επιστολή του προς τη ΣΕΑ έκανε γνωστό ότι συμφωνεί με τις ενέργειές της για την αποκατάσταση των αδικιών των νόμων 1902/90 και 2084/92 και δήλωνε ότι θα συμμετάσχει "σε οποιαδήποτε εκδήλωση σχετικά με το θέμα αυτό".

Η χτεσινή επιστολή του προέδρου της Βουλής προς τον Μ. Εβερτ έδωσε την ευκαιρία στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Β. Μαγγίνα, να ελέγξει την κυβέρνηση, όχι ως προς την αντιμετώπιση των αιτημάτων των συνταξιούχων, αλλά όσον αφορά τη συνέπειά της στις "συναινετικές διαδικασίες"!

"Είμαστε αποφασισμένοι"

Με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΣΕΑ απαντά σε δηλώσεις στο "Εθνος" (16.3.95) του βουλευτή της ΝΔ, Δ. Σιούφα. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι "πρέπει να υπάρξει προσήλωση, εφαρμογή και όχι αποδόμηση" των νόμων 1902/90, 1976/91 και 2084/92.

Η ΣΕΑ καλεί τον Μ. Εβερτ να αποκηρύξει και να καταδικάσει δημόσια τις θέσεις αυτές που περιθωριοποίησαν τους συνταξιούχους, οι οποίοι "αγωνίζονται για την κατάργηση αυτών των νόμων". "Η Κοινωνική Ασφάλιση, τονίζει η ΣΕΑ, δεν είναι διαπραγματεύσιμη ελεημοσύνη, αλλά δικαίωμα απόδοσης του κόπου και μόχθου μιας ζωής των εργαζομένων. Η καταδίκη απ' τη συνταξιουχική ψήφο της ασφαλιστικής πολιτικής της τριετίας 1991 - '93 και η κήρυξη του ανυποχώρητου αγώνα μας πρέπει να σας έχουν πείσει ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στην αδικία και σε όσους είναι υπεύθυνοι γιατί την ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που την εφαρμόζουν".

Στο μεταξύ, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, με επικεφαλής τη ΣΕΑ, ετοιμάζονται πυρετωδώς για το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 6ης Απρίλη, σε περίπτωση που στις 31 Μάρτη 1995 δεν υπάρξουν ικανοποιητικές απαντήσεις απ' τον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ