Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετέωροι οι εισπράκτορες του ΤΕΒΕ

Διάλογο τους υποσχέθηκε ο υφυπουργός Φ. Ιωαννίδης

Την τρίτη μέρα της απεργίας διαρκείας διανύουν οι επιμελητές εισπράκτορες του ΤΕΒΕ, οι οποίοι χτες έκαναν μαχητική συγκέντρωση έξω από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το προεδρείο του Συλλόγου τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Φ. Ιωαννίδη.

Πρόκειται για 445 περίπου υπαλλήλους που προσλήφθηκαν τον Απρίλη του 1991 και τον Ιούλη και Αύγουστο του 1993 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τον τελευταίο χρόνο εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ πριν ενάμιση μήνα έγιναν νέες προσλήψεις 180 ατόμων και, όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, πρόκειται να γίνουν άλλες 50.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Νησιώτης,μας εξήγησε ότι τις πρώτες απολύσεις τις κοινοποίησε το ΤΕΒΕ στους 245 υπαλλήλους που προσλήφθηκαν το 1991 και είχαν συμπληρώσει τρία συνεχή χρόνια εργασίας. Κέρδισαν όλα τα ασφαλιστικά μέτρα. Αργότερα άρχισαν να λήγουν οι συμβάσεις εκείνων που είχαν προσληφθεί τον Ιούλη και τον Αύγουστο του 1993 (περίπου 200 άτομα) και αναμένουν την απόφαση της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων. Εξάλλου, η διοίκηση του ΤΕΒΕ με απόφασή της στις 27.9.94 ζητά από το υπουργείο να φροντίσει για τη νομοθετική ρύθμιση των συμβάσεων εργασίας των επιμελητών εισπράξεων.

Η απάντηση του υφυπουργού Φ. Ιωαννίδη στο προεδρείο του Συλλόγου ήταν αόριστη. Οτι, δηλαδή, θα ξεκινήσει διάλογος προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ