Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα

Τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών της Θεσσαλίας αποφάσισαν αργά χτες το βράδυ οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές των τεσσάρων νομών της περιοχής, που συνεδρίασαν πολύ αργά τη νύχτα. Ηδη στον κόμβο του Βελεστίνου αποφασίστηκε να κλείσει και σιδηροδρομική γραμμή.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, όπου θα εξεταστούν και νέες μορφές πάλης στον αγώνα των αγροτών.

Κατά τις συνεδριάσεις των ΝΣΕ στους τέσσερις νομούς καταγγέλθηκε ομόθυμα η κυβέρνηση, γιατί κανένα από τα αιτήματα των αγροτών δεν ικανοποίησε. Κι αυτό γέμισε με αγανάκτηση τους αγρότες που παρέμεναν στα μπλόκα και, μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις κάτω από βροχή και κρύο, που είχε αρχίσει από το βράδυ να επικρατεί, καθώς ο καιρός άλλαξε. Οι αγρότες δήλωναν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι η κυβέρνηση να κατανοήσει πως πρέπει να στηρίξει την ντόπια παραγωγή και τους αγρότες, αντί να υποτάσσεται στις αποφάσεις των Βρυξελλών.

Μπροστά στην αποφασιστικότητα, ωστόσο, των αγροτών ορισμένοι κυβερνητικοί φαίνεται να προσπαθούν να παίξουν το "χαρτί" των φορτηγατζήδων, σπρώχνοντας ορισμένους απ' αυτούς σε σύγκρουση με τους αγρότες, για να δοθεί η ευκαιρία να επέμβουν τα ΜΑΤ και να "καθαρίσουν" με τους αγρότες! Αλλά, όπως σημείωναν αγρότες, οι φορτηγατζήδες θα πρέπει να το σκεφθούν, καθώς την ερχόμενη βδομάδα θα ζητήσουν τη συμπαράσταση των εργαζομένων και των αγροτών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ