Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους

Αταλάντευτοι στις θέσεις τους παρέμειναν και χτες οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας, οι οποίοι, με χιλιάδες τρακτέρ έχουν από προχτές το πρωί αποκλείσει την Εθνική οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης και τους Εθνικούς δρόμους, που συνδέουν τους πέντε νομούς μεταξύ τους.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας έχουν στήσει "μπλόκο" με τα τρακτέρ τους σε δύο σημεία επί της Εθνικής οδού, στο ύψος των Θερμοπυλών και στην Πελασγία.Οι συνάδελφοί τους της Λάρισας στο ύψος των διοδίων των Τεμπών, στον κόμβο του Συκουρίου, στον κόμβο της οδού Λάρισας - Βόλου και έξω από το εργοστάσιο της "Βιοκαρπέτ" και της Μαγνησίας έχουν αποκλείσει δύο κόμβους στο ύψος του Βελεστίνου και του Αλμυρού.

Στα Τρίκαλα τα τρακτέρ έχουν τοποθετηθεί σε πέντε σημεία: στο δρόμο Τρικάλων - Καλαμπάκας, έξω από το χωριό Θεόπετρα, στο δρόμο Τρικάλων - Λάρισας, έξω από τους Ταξιάρχες, τη Φαρκαδώνα, το Ζάρκο και στο δρόμο Τρικάλων - Καρδίτσας, στη γέφυρα του Πηνειού.

Οι αγρότες της Καρδίτσας έμειναν δίπλα στα τρακτέρ τους στα σημεία του αποκλεισμού στην παλιά Εθνική οδό, κοντά στο Νέο Μοναστήρι, στο Δέλτα, στο δρόμο Καρδίτσας - Τρικάλων και στις διασταυρώσεις των οδών που οδηγούν προς το Σμόκοβο.

Και χτες, λοιπόν, ολόκληρη η Θεσσαλία παρέμεινε αποκλεισμένη και διεκόπη κάθε συγκοινωνιακή σύνδεση - εκτός της σιδηροδρομικής - της Νότιας, με τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, βρίσκονταν συνεχώς στους τόπους αποκλεισμού και έδιναν λύσεις σε προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τον ενωτικό χαρακτήρα της κινητοποίησης, στον οποίο συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι αγρότες ανεξάρτητα από πολιτικές και κομματικές προτιμήσεις. Αλλωστε έχει γίνει πλέον συνείδηση ότι τα προβλήματα είναι κοινά, δεν έχουν "χρώμα" και για να τακτοποιηθούν τα αιτήματα, πρέπει ο αγώνας να είναι κοινός.

Διευρύνεται η αλληλεγγύη

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης κι αλληλεγγύης των άλλων κοινωνικών στρωμάτων στον αγώνα των αγροτών.Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της Καρδίτσας. Ενώ οι υπάλληλοι της Ενωσης Συνεταιρισμών πραγματοποίησαν προχτές στάση εργασίας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Ριζοσπαστικής Κίνησης" του Δήμου Καρδίτσας, με ανακοίνωσή της ζητά να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ώστε να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών.

Την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες εξέφρασαν επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας, ο Γεωπονικός σύλλογος, η Ενωση Γυναικών, τα παραρτήματα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, η ΠΕΕΠΠ και η Ενωση Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, αφού εκφράζει τη συμπαράστασή της στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είναι επιβεβλημένες ενάντια στην πολιτική των Βρυξελλών, τονίζει πως πρέπει και μπορεί ο αγώνας να γίνει αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Η Ομοσπονδία Οικοδόμων αφού εκφράζει την αλληλεγγύη της καλεί όλα τα οικοδομικά σωματεία κατά τόπους που γίνονται κινητοποιήσεις να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και μέσον στο δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Ανάλογη ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΕΣΑΚ Τρικάλων που τίθεται αλληλέγγυα με τους αγρότες της περιοχής. Ενώ η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΟΣΝΙΕ) με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της συμπαραστέκεται στους δίκαιους αγώνες των αγροτών και καπνοκαλλιεργητών, των επαγγελματιών και βιοτεχνών που αυτή την εποχή βρίσκονται σε έξαρση. Ενοχος είναι η σημερινή κυβερνητική πολιτική που είναι συμπλήρωμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και της ΓΚΑΤΤ που επικύρωσε η Βουλή πρόσφατα, τονίζεται και προστίθεται πως δίκαιος είναι και ο αγώνας των Επαγγελματοβιοτεχνών...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μια γροθιά με τους βιοπαλαιστές αγρότες όλος ο λαός και η νεολαία(2024-02-08 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν πανελλαδικά με νέα μπλόκα και πολύμορφες δράσεις(2024-01-30 00:00:00.0)
Απλώνεται και πυκνώνει το αγωνιστικό «μπλόκο»(2009-01-21 00:00:00.0)
Παλλαϊκές κινητοποιήσεις(2001-04-06 00:00:00.0)
Σήμερα τα συλλαλητήρια σε Καρδίτσα και Τρίκαλα(2000-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ