Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παλλαϊκές κινητοποιήσεις

Μαχητικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής

Δυναμικό ΟΧΙ στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης ήχησε χτες στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι, νέοι έδωσαν το μαχητικό «παρών» τους στα παλλαϊκά συλλαλητήρια που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να εντείνουν την πάλη τους κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Με τη συμμετοχή τους προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι τα αντιασφαλιστικά σχέδιά της θα συναντήσουν τη μαζική και δυναμική αντίστασή τους. Και έστειλαν μήνυμα κοινού συντονισμού δράσης των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής στο δρόμο του αγώνα για τη διεκδίκηση δημόσιας, υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι απόμαχοι της δουλιάς, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο, προειδοποίησαν την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δε διαπραγματεύονται την Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά θ' αγωνιστούν για τη βελτίωσή της. Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Κ. Ριζούλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και ο Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Α. Παπαστεργίου, εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες». Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Λάρισας, η οποία κατέληξε στη Νομαρχία.

Στο Βόλο, η δυναμική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και πολλών ανθρώπων του μόχθου απ' όλα τα λαϊκά στρώματα στο συλλαλητήριο που έγινε στην πλατεία Ελευθερίας - υπολογίζεται ότι σε σχέση με το προηγούμενο συλλαλητήριο που έγινε στις 14 Μάρτη, ήταν διπλάσια η συμμετοχή - έδειξε την αγωνιστική διάθεση που υπάρχει για ένταση της πάλης κατά των κυβερνητικών σχεδίων για κατεδάφιση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος. Και όπως τόνισαν στις ομιλίες τους στο συλλαλητήριο οι Απ. Παπαδόπουλος και Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, ο αγώνας για ν' αποκρουστεί η επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση θα συνεχιστεί. Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους του Βόλου.

Στα Τρίκαλα, το συλλαλητήριο, που έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, έστειλε μήνυμα ακόμα πιο αποφασιστικού ανυποχώρητου αγώνα των λαϊκών στρωμάτων του νομού για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Και στην αναγκαιότητα έντασης αυτού του αγώνα αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους οι Κ. Μπαλάς, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων και Απ. Θωμόπουλος, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» και αντιπρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Και στην Καρδίτσα, στη συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι που συμμετείχαν δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τη μάχη για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης μέχρι την τελική δικαίωση. Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Τ. Μπαντής, εκπρόσωπος των Συνταξιουχικών Σωματείων, Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Ν. Λυριτσής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κι Εμπόρων, Κ. Πέτρου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ, Στ. Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και Β. Κολοκύθας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, μεταξύ των άλλων, ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας, η οποία κατέληξε στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι οικοδόμοι

«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση», βροντοφώναξαν οι οικοδόμοι της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Στα πλαίσια της απεργίας έγιναν μαχητικές συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες εκδηλώσεις σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα.

Στη Λάρισα οι οικοδόμοι του νομού έδωσαν δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στις ομιλίες τους, ο Θ. Βάιος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας και Γ. Μπλέκος, μέλος της διοίκησης, τόνισαν την αναγκαιότητα έντασης της πάλης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, μιας από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Στη συνέχεια οι οικοδόμοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Λάρισας, καταλήγοντας στη Νομαρχία όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμα της κινητοποίησης. Επίσης, οι οικοδόμοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της Νομαρχίας, που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεών τους. Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τους απεργούς οικοδόμους της χώρας και δήλωσε τη στήριξή του στους συναδέλφους τους στην Αθήνα που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Εργασίας.

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχαν στη χτεσινή απεργία και οι οικοδόμοι του Νομού Τρικάλων, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και πάλης για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στα πλαίσια της κινητοποίησης έγινε απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, στην οποία μίλησε ο Ηλ. Ζωγράφος, μέλος της διοίκησης, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και αμέσως μετά οι οικοδόμοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Τρικάλων.

Απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων της Μαγνησίας έγινε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης και με απόφασή τους, που υπερψηφίστηκε, οι οικοδόμοι έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στους συναδέλφους τους στην Αθήνα, που πραγματοποιούσαν την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας. Το ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους οικοδόμους της Αθήνας ενόχλησε μερίδα συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που κατέφυγαν σε βρισιές κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ