Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαθεσιμότητες στη ΣΟΦΤΕΞ

Σε διαθεσιμότητες περίπου 600 εργαζομένων, ανακοίνωσε χτες πως θα προχωρήσει η διεύθυνση της ΣΟΦΤΕΞ, συνεχίζοντας την πολιτική συρρίκνωσης της επιχείρησης που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με την ανοχή της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή χτες, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η διεύθυνση, ενάντια στην προχτεσινή στάση εργασίας των εργαζομένων, εκδικάστηκε και κηρύχτηκε παράνομη και καταχρηστική.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση της ΣΟΦΤΕΞ, με αιτιολογικό την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας στοκ εμπορεύματος και προβλήματος στις πωλήσεις, ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα, από τις 17 Απρίλη έως τις 6 Μάη, περίπου 200 εργαζόμενους από το τμήμα παραγωγής του εργοστασίου της Αθήνας και περίπου 400 από το εργοστάσιο της Δράμας.

Να σημειώσουμε ότι οι εργαζόμενοι στη στάση εργασίας που έκαναν απαιτούσαν, εκτός από την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, να σταματήσει και η πολιτική συρρίκνωσης της επιχείρησης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να έχουν γίνει μέχρι σήμερα πολλές απολύσεις. Οι εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν ότι δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και θα συνεχίσουν τον αγώνα για ομαλή λειτουργία της ΣΟΦΤΕΞ.

Εδώ και καιρό πάντως οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την τακτική της πολυεθνικής ιδιοκτήτριας, με πολυδιάσπαση τμημάτων, απολύσεις στελεχών και εργαζομένων και διαθεσιμότητες. Τακτική που στηρίζεται από την κυβέρνηση, η οποία όταν ξεπουλούσε την επιχείρηση, υποστήριζε ότι στη σύμβαση που υπέγραψε υπάρχει δέσμευση για διατήρηση συγκεκριμένου αριθμού εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ