Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συντροφικότητα αλά ΠΑΣΟΚ

Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ επικράτησε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο, κατά δήλωση του υπουργού Τύπου Δημήτρη Ρέππα, αφού λέει πως δεν ακούστηκαν διαφωνίες και δεν υπήρξαν εντάσεις. Μάλιστα. Φαίνεται τις κρατάνε για ...τις δημόσιες εμφανίσεις τους τις διαφωνίες όσοι τις έχουν!

Βέβαια, αυτός ο όρος «συντροφικότητα» έχει έναν εντελώς δικό του προσδιορισμό όταν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ. Σημαίνει ότι γελάμε και αστειευόμαστε, όταν βρισκόμαστε και από πίσω σού ...σκάβω το λάκκο.

Πάντως χτες όλοι μαζί βάλθηκαν να μας πείσουν ότι ...με «χαπάκια» του είδους 500 δισεκατομμύρια σε τρία χρόνια θα λύσουν το πρόβλημα της φτώχειας στην Ελλάδα. Αν είχαν αποφασίσει ομαδικά να παραιτηθούν ,τότε ίσως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Οπως καταλαβαίνετε, μπορεί να τους διχάζουν οι εσωκομματικές τους ίντριγκες, όμως στην ...κοροϊδία του ελληνικού λαού είναι ενωμένοι και δε θα μας την κάνουν τη χάρη.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ έχουμε και την περίφημη ...εξωτερική μας πολιτική που τώρα - μας λένε - στηρίζεται στις προτάσεις για ...μείωση των εξοπλισμών, τις οποίες δεν αποδέχεται η Τουρκία!

Μόνο να μην ξεχνάμε ότι με την Τουρκία προχτές συμφωνήσανε να αντιμετωπίζουν μαζί τη «διεθνή τρομοκρατία», με βάση βέβαια τον ...αμερικανόπνευστο ορισμό του τι εστί «τρομοκρατία»! Τον ξέρετε ποιος είναι αυτός...

Οποτε, όπως καταλαβαίνετε, όταν οι όποιες επαφές γίνονται, έχουν την ...ομπρέλα τους. Ομπρέλα με κόκκινες ρίγες και 50 αστέρια! Ας αφήσουν, λοιπόν, τις υποκρισίες περί έξυπνων διπλωματικών κινήσεων.

Πάντως, τέτοιες συζητήσεις όταν εγείρονται, μάλλον δεν οδηγούν σε καλό, ιδίως όταν εμπλέκονται θέματα όπως το Κυπριακό, για το οποίο είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ...τις καλύτερες προθέσεις.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ