Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μια ακόμα μέρα

Αφιερωμένη στην ψυχική υγεία είναι η αυριανή Παγκόσμια Μέρα Υγείας και η κυβέρνηση επιχειρεί να σηματοδοτήσει την «απαρχή σειράς δράσεων» με τη σημερινή εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, «με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στη θετική αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών και την προαγωγή της ψυχικής υγείας».

Πέρα απ' το ότι οι εκδηλώσεις αυτές -όπως και η συγκρότηση της Εθνικής Επιτροπής για τον ίδιο σκοπό- δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις ανεπάρκειες και τις αμέλειες σε αυτόν τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα. Ούτε μπορούν να συγκαλύψουν την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης όπως οι συλλήψεις ψυχιάτρων απ' την αστυνομία, επειδή αρνήθηκαν να νοσηλεύσουν ασθενείς σε συνθήκες επικινδυνότητας, όπως συμβαίνει μετά το σεισμό της 7.9.1999, που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και βγήκαν εκτός λειτουργίας ορισμένα κρεβάτια.

Οσες μέρες κι αν ανακηρυχτούν σε τίποτε δεν ωφελούν αν έχουν στόχο την εκλαΐκευση μιας πολιτικής που δεν οδηγεί στην αποασυλοποίηση, αλλά σε πολιτική βιτρίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ