Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οδό διαδηλώσεων» προωθεί η κυβέρνηση

Ενα ακόμη επικίνδυνο μέτρο για τις λαϊκές ελευθερίες ανακοινώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου από τον διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών

«Οδό διαδηλώσεων» είναι έτοιμη να προωθήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στο δρόμο του αυταρχισμού και του περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οπως αποκάλυψε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο ταξίαρχος Κ. Τζέκης, διευθυντής της Τροχαίας Αθηνών, είναι στα σχέδια της υπηρεσίας του η πεζοδρόμηση ενός κεντρικού δρόμου της Αθήνας, όπου μόνο εκεί θα επιτρέπονται οι πορείες και οι συγκεντρώσεις, με πρόσχημα «την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που εμφανίζονται όταν μια κοινωνική ομάδα διαδηλώνει». Ο Κ. Τζέκης είπε χαρακτηριστικά ότι οι διαδηλώσεις τείνουν να γίνουν «κοινωνική μάστιγα», σημειώνοντας ακόμη ότι «δεν μπορούν κάποιοι, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή άδικο των αιτημάτων τους, να ταλαιπωρούν όλους τους υπόλοιπους κατοίκους της πρωτεύουσας». Σύμφωνα, λοιπόν, με τον διευθυντή της Τροχαίας, η... οδός διαδηλώσεων θα είναι η λύση εκείνη για να μη στρέφεται μια κοινωνική τάξη, όταν διαδηλώνει, εναντίον των υπολοίπων. Για να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα το παραπάνω σχέδιο, ισχυρίστηκε ότι το μέτρο αυτό είναι σύμφωνο με τις παραινέσεις των επαγγελματιών και εμπόρων που πλήττονται από τις διαδηλώσεις.

Κατά τα άλλα, στη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε η ίδρυση της «ομάδας δίωξης ειδικών τροχονομικών παραβάσεων» με την επωνυμία «Πήγασος», η οποία θα έχει αρμοδιότητα δράσης σ' όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής καθ' όλο το 24ωρο και θα ασχολείται κυρίως «με οργανωμένες παρεκτροπές και αντικοινωνικές συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με ειδικές παραβάσεις του ΚΟΚ». Επεξηγηματικά, ο Κ. Τζέκης πρόσθεσε ότι η ομάδα «Πήγασος», η οποία ξεκινάει επίσημα τη λειτουργία της από την ερχόμενη Δευτέρα, θα παρεμβαίνει για την αποτροπή οδικών παραβάσεων οι οποίες ευθύνονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό για τα τροχαία ατυχήματα, όπως χρήση αλκοόλ πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, παραβίαση φαναριών, «κόντρες» από μοτοσικλετιστές, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους κ.ά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε παραβάσεις που τείνουν να γίνουν καθεστώς, όπως η άρνηση από οδηγούς ταξί να πάνε τους πελάτες στον προορισμό τους και τα παράνομα παρκαρίσματα έξω από τα νυχτερινά κέντρα, φαινόμενο που ευθύνεται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Τέλος, ο διευθυντής της Τροχαίας ανακοίνωσε την επάνδρωση των γερανών του ΟΟΣΑ με άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι θα «σηκώνουν» κάθε παράνομα σταθμευμένο όχημα που θα εμποδίζει τη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη καραμπόλα στην Αθηνών - Λαμίας (2023-01-04 00:00:00.0)
Δεκατρείς νεκροί σε τροχαία το Φλεβάρη (2017-03-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-09-28 00:00:00.0)
Οταν η κυβέρνηση κλείνει το κέντρο της Αθήνας (2003-10-10 00:00:00.0)
Μειώθηκαν τα τροχαία στη Θεσσαλονίκη (2002-01-03 00:00:00.0)
Επίσκεψη στην Τροχαία (2001-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ