Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ
Απάντηση του υπαρχηγού ΓΕΣ

Στο θέμα του Πεδίου Βολής Ατσικής Λήμνου αναφέρεται, με επιστολή που μας έστειλε, ο Α` υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δ. Σιρμόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα για τα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία του πεδίου βολής στους κατοίκους της εν λόγω περιοχής. Οπως επισημαίνεται, το συγκεκριμένο πεδίο βολής λειτουργεί από το 1989, ενώ από το 1999 εμφανίστηκαν οι πρώτες αντιδράσεις.

Για τη συνέχιση της λειτουργίας του πεδίου βολής στη συγκεκριμένη περιοχή, ο υπαρχηγός ΓΕΣ, αφού επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης πεδίου βολής, ρίχνει τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί, όπως αναφέρει, οι δήμαρχοι δε βρήκαν άλλο κατάλληλο χώρο κοινά αποδεκτό. Ωστόσο, παραδέχεται ότι δημιουργεί προβλήματα η λειτουργία του πεδίου βολής, καθώς, όπως αναφέρει, «η λειτουργία του πεδίου βολής επ' αυτής (σ.σ. της θέσης) επιφέρει τις λιγότερες κοινωνικές - οικονομικές - περιβαλλοντικές επιπτώσεις από εκείνες που θα εμφανίζονταν, εάν είχε επιλεχθεί οποιαδήποτε άλλη περιοχή από όσες είχαν προταθεί».

Οσον αφορά τον τραυματισμό, από έκρηξη αντικειμένου, μιας γυναίκας, που συνέβη το Σεπτέμβρη του 2000, ο υπαρχηγός του ΓΕΣ υποστηρίζει ότι, ναι μεν έγινε εντός του χώρου του πεδίου βολής, αλλά ακόμα δεν έχει εξαχθεί το πόρισμα. Επίσης ισχυρίζεται ότι τα βλήματα που καταγγέλθηκε ότι βρέθηκαν ήταν παλαιά, άγνωστης προέλευσης και «ίσως του β` Παγκοσμίου Πολέμου» και έφεραν μόνο γέμισμα χωρίς πυροσωλήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ