Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Συμμετείχαν και συνεχίζουν...

Avaton

Συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΙΚΑ στην Κοζάνη πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι οικοδόμοι της πόλης, στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης απεργίας τους, αλλά και συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση για την Κοινωνική Ασφάλιση. Λίγο πιο μπροστά τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων έκαναν δυναμική συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τα σχέδια κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Από το πρωί δεκάδες συνδικαλιστές και μέλη του Συνδικάτου έκαναν ενημερωτικές εξορμήσεις στα γιαπιά, περιφρουρώντας την απεργία τους και καλούσαν τους συναδέλφους τους στη συγκέντρωση. Οι απεργοί, αφού άκουσαν στην κεντρική πλατεία τον κύριο ομιλητή της συγκέντρωσης Παναγιώτη Σιάμινο, πρόεδρο του σωματείου τους, προχώρησαν σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο κτίριο του ΙΚΑ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, όπως και εργαζόμενοι από άλλους χώρους δουλιάς.

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία έκαναν χθες το απόγευμα και οι εργαζόμενοι της Καβάλας καταγγέλλοντας την κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Μίλησαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, της διοίκησης του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών, ενώ εκ μέρους της διοίκησης του ΕΚ Καβάλας μίλησε ο Π. Ταχματζίδης. Συμμετείχαν στην κινητοποίηση και πολλοί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που το πρωί είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Στην Αλεξανδρούπολη οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ μπροστά στο Δημαρχείο και αφού άκουσαν την κεντρική ομιλήτρια Σμ. Φακριάδου, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων προχώρησαν σε μαχητική πορεία. Το συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη είχε οργανώσει η Συντονιστική Επιτροπή για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Πικετοφορία χτες το βράδυ έκαναν και οι εργαζόμενοι της Κομοτηνής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα. Επίσης στην Πτολεμαΐδα οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποίησαν στη συνέχεια πικετοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ