Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αρχίζει σήμερα το συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αρχίζει σήμερα το βράδυ το θεματικό συνέδριο του Συνασπισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον καθορισμό της εκλογικής τακτικής του κόμματος.

Το συνέδριο θα διαρκέσει τρεις μέρες και το πιθανότερο είναι να επικυρώσει τις αποφάσεις που ήδη έχει λάβει η ΚΠΕ για αυτόνομη κάθοδο στους τρεις μεγάλους δήμους, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους, όπου θα αναζητηθούν συνεργασίες με πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και πρόσωπα.

Πιθανόν το συνέδριο να επεξεργαστεί θέσεις για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ωστόσο η προσοχή όλων είναι στραμμένη στους «ανανεωτές» του ΣΥΝ, οι οποίοι διαφώνησαν ακόμα και με τη διεξαγωγή του συνεδρίου, εκφράζοντας την άποψη πως είναι προτιμότερη η αναμονή για το ξεκαθάρισμα του πολιτικού σκηνικού και για να αποκρυσταλλωθούν οι όποιες εξελίξεις. Επιπλέον, είναι κατηγορηματικά αντίθετοι με την αυτόνομη κάθοδο ζητώντας να διατηρηθούν και να διευρυνθούν οι συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ.

Η ηγεσία του κόμματος ωστόσο φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει το σχεδιασμό για αυτόνομη κάθοδο, τουλάχιστον προς το παρόν, σε μια προσπάθεια να στείλει μηνύματα διαφοροποίησης από το ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα διαφυλάξει τις δυνάμεις του, αλλά και θα προσελκύσει τμήμα της εκλογικής βάσης του κυβερνώντος κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ