Παρασκευή 6 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είμαστε μαζί σας!

Δεκάδες ήταν τα μηνύματα θερμής αγωνιστικής συμπαράστασης που στάλθηκαν από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και σωματεία από όλη την Ελλάδα, προς τους αγωνιζόμενους οικοδόμους, που προχώρησαν χτες στην κατάληψη του υπουργείου Εργασίας για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Στα μηνύματα παράλληλα δηλώνεται η ταύτιση στο αίτημα να μην επιτραπεί η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Τη συμπαράσταση στην Ομοσπονδία Οικοδόμων εξέφρασε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, δηλώνοντας ότι στηρίζει την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας και πως: «Ο αγώνας για την κοινωνική ασφάλιση θα είναι ένας αγώνας με αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης του εργατικού κινήματος και η σύγκρουση με την κυβέρνηση θα κορυφώνεται». Τέλος, καλεί «τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν αυτές τις αγωνιστικές μορφές πάλης».

Τον αγώνα των Οικοδόμων της Αθήνας, που «μπαίνουν μπροστάρηδες στη μεγάλη προσπάθεια του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την αποτροπή των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων», χαιρέτισε η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Ελλάδας και καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου σε καθολική αντίσταση μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.

Το αγώνα των οικοδόμων χαιρέτισαν με κοινό ψήφισμα συμπαράστασης η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο φάρμακο και τα Σωματεία Φαρμακοϋπαλλήλων, Φαρμακεργατών και Εργαζομένων στην εταιρία «ADELCO». Στο κοινό ψήφισμα σημειώνεται ότι το αίτημα της κινητοποίησης, που είναι πανεργατικό, είναι «να μην επιτραπεί στην κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση».

Τη συμπαράστασή της εξέφρασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, σημειώνοντας ότι «είναι χρέος όλων μας να συμμετέχουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της κοινωνικής ασφάλισής μας και όλων των δικαιωμάτων μας».

Την αμέριστη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με ψηφίσματα το Σωματείο Οικοδόμων Μυτιλήνης, Ζακύνθου και Πύργου, τονίζοντας ότι «όσο η σύγκρουση με την κυβέρνηση κορυφώνεται, τόσο ο αγώνας μας για την κοινωνική ασφάλιση θα μεγαλώνει». Τη στήριξη στην κινητοποίηση δήλωσαν και η Ενωση Τεχνικών Οικοδόμων Χαλκίδας και το Σωματείο Εργατοοικοδόμων Σπερχειάδας.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων εξέδωσαν τα Εργατικά Κέντρα Φωκίδας, Ζακύνθου και Λευκάδας, δηλώνοντας προς την κυβέρνηση ότι «ο αγώνας μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της κοινωνικής ασφάλισης θα γενικευτεί με κάθε μορφή πάλης».

Την πλήρη συμπαράσταση εκφράζει και η διοίκηση και τα μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, δηλώνοντας ότι αντιτάσσεται σταθερά, συλλογικά και ενωτικά στα αντεργατικά, αντιασφαλιστικά μέτρα που ανατρέπουν κάθε είδους εργασιακών σχέσεων.

Με τον αγώνα των οικοδόμων δηλώνει ότι συντάσσεται η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης και σημειώνει ότι δε θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση το ξεθεμελίωμα της κοινωνικής ασφάλισης, που κτίστηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης έστειλαν και οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αχαρνών, καταγγέλλοντας το κυοφορούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Καταληψίες της ταξικής συνείδησης και υπερασπιστές της κοινωνικής ασφάλισης είμαστε μαζί σας. Η κοινωνική ασφάλιση θα μείνει δημόσια στην πράξη», δηλώνει στο μήνυμα συμπαράστασης ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ Θριάσιου Πεδίου.

Την αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των οικοδόμων εξέφρασαν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης, εργοδοσίας και ΕΕ, που οδηγούν στην κατεδάφιση του δημόσιου και κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς συμπαράστασης έστειλε και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος και Τσαγκαράδων, όπως και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Αττικής, Περαιά και νησιών.

Την κατάληψη χαιρέτισε με ψήφισμα και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Νομού Ζακύνθου, καλώντας όλους τους εργαζόμενους από κοινού να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει, ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ