Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβοκάτσια ολκής

Αλλο ένα κρούσμα ύποπτης δράσης σημειώθηκε προχτές το βράδυ, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του αστυφύλακα του Τμήματος Ακρόπολης στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής. Αγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και δηλώνοντας ότι είναι ο αστυνόμος Α' Ζωγφράφος, ζήτησε να μιλήσει για λογαριασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη. Ο βουλευτής, ο οποίος είχε από το απόγευμα προσπαθήσει, χωρίς να το καταφέρει, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον γραμματέα του υπουργείου, Ι. Παπαδογιαννάκη, ανταποκρίθηκε στην τηλεφωνική κλήση, πιστεύοντας ότι του τηλεφωνούσαν εκ μέρους του γενικού γραμματέα. Χτες το πρωί διαπιστώθηκε όμως ότι ο αστυνόμος Ζωγράφος, που υπηρετεί σε υπηρεσία εκτός υπουργείου (Εγκληματολογικά εργαστήρια), δεν είχε καμιά εμπλοκή στην όλη υπόθεση. Μάλιστα ο ίδιος, ο οποίος είναι και μέλος του προεδρείου της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών, με γραπτή του δήλωση - διάψευση θεωρεί προβοκατόρικη τη χρήση του ονόματός του από τον φερόμενο ως "συνάδελφο" συνομιλητή του βουλευτή και προσθέτει ότι έχει σαν στόχο να πλήξει τη μακροχρόνια αγωνιστική του παρουσία από τις επάλξεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

"Τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών, την οποία ως μέλος του προεδρείου της τη συγκεκριμένη στιγμή εκφράζω, είμαστε ευθέως αντίθετοι και καταδικάζουμε κατηγορηματικά την παρακολούθηση συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών οργανώσεων", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση - διάψευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνόμος - "μαϊμού" παραδεχόταν το περιστατικό και υποστήριζε ότι ο συγκεκριμένος αστυφύλακας κινήθηκε στα πλαίσια των εντολών του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτιστικών Ζητημάτων της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, τμήμα στο οποίο είναι επικεφαλής ο πρόεδρος της Ενωσης των αξιωματικών. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 582/84 στις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου τμήματος είναι και "η καθοδήγηση των περιφερειακών υπηρεσιών στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για τα θέματα που αφορούν ιδιαίτερα κοινωνικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά ζητήματα αστυνόμευσης".

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ι. Παπαδογιαννάκης, όταν ρωτήθηκε χτες από δημοσιογράφο για τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου τμήματος, είπε ότι είναι υπερβολή να αποδίδεται σ' αυτό οποιαδήποτε απόπειρα παρακολούθησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ότι οι αξιωματικοί που το στελεχώνουν ασχολούνται απεναντίας με την προφύλαξη των συνδικαλιστών και όσων παίρνουν μέρος σε συγκεντρώσεις και πορείες, από εξτρεμιστικά ή προβοκατόρικα στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ