Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνούν με χουντικά διατάγματα!

"

Εχουν εκδοθεί και στο παρελθόν για άλλα θέματα ανάλογες αποφάσεις από αστυνομικά όργανα. Πιστεύω ότι οι υπηρεσίες ή τα όργανα της Πολιτείας, που έχουν συγκεκριμένη αποστολή, θα πρέπει να ασκούν τα καθήκοντά τους αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν... Νομίζω, λοιπόν ότι τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες έχουν νομική βάση καλό είναι να εκδίδονται"! Ποιος απευθύνει την παραπάνω ωδή προς τη... νομιμότητα; Μα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρέππας. Με ποια αφορμή; Μα με αφορμή την απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής να απαγορεύσει τις συναθροίσεις (! ) ατόμων καθώς και τη διέλευσή τους (! ) στα πέριξ των εγκαταστάσεων της πολυεθνικής TVX, στην Ολυμπιάδα!

Τέτοια προσήλωση στην ευταξία η κυβέρνηση! Την οποία δε φείδεται μέσων για να την προφυλάξει. Από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα μέσα, δε, στα οποία καταφεύγει η κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται, είναι η ανάσυρση χουντικών διατάξεων! Μάλιστα, ο κ. Ρέππας είναι ενήμερος: Εχουν εκδοθεί και στο παρελθόν ανάλογες "χουντο - αποφάσεις", όπως ομολογεί, όλο περηφάνια! Φυσικά και έχουν εκδοθεί. Αλλωστε πριν πιάσουν δουλιά τα "βουλκανιζατέρ" κατά των αγροτών, είχαν επιδράμει πάλι αστυνομικοί διευθυντές, κραδαίνοντας ανά χείρας το βασιλικό διάταγμα του 1972, που επιτρέπει να πυροβολούν τα περίστροφα του αστικού κράτους κατά συγκεντρώσεων! Αυτή τη διάταξη που τέθηκε εναντίον των αγροτών, έθεσε και εναντίον του λαού της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική η κυβέρνηση.

***

Οχι δεν μπλέκουμε τα πράγματα. Η κυβέρνηση είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός για την ανάσυρση της χουντο - αθλιότητας. Ο Αστυνομικός Διευθυντής απλώς εκτελούσε εντολές. Αλλωστε τα λόγια του κ. Ρέππα είναι αποκαλυπτικά. Οπως αποκαλυπτικά ήταν και την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση ήταν και τότε που έβγαζε στο σεργιάνι τα φαντάσματα της"νομιμότητας" του Παττακού. Η κυβέρνηση είναι που στέλνει χαφιέδες κατά των πολιτών. Το αποκάλυψε η ίδια, αφού, όταν πιάστηκε επ' αυτοφώρω ο ασφαλίτης με τα πολιτικά στη συγκέντρωση της ΕΣΑΚ, δήλωσε ότι η Ασφάλεια έχει διατεταγμένη υπηρεσία να παρακολουθεί "οιαδήποτε" μαζική συνάθροιση! Η κυβέρνηση είναι που στήνει τις διώξεις κατά όσων δε δέχονται την πολιτική της, που προχωρά σε κατασχέσεις περιουσιών και σε μπαράζ καταδικαστικών αποφάσεων εναντίον απεργών.

***

Αυτή είναι η κυβέρνηση της "εκσυγχρονιστικής" δημοκρατίας. Πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου, που για τα συμφέροντα μιας πολυεθνικής καταλύει κάθε έννοια κοινοβουλευτικών προσχημάτων. Είναι η ίδια κυβέρνηση που προασπίζεται το "νέο" ύφος και ήθος. Τόσο "νέο", όσο οι βασιλιάδες, οι συνταγματάρχες και τα διατάγματά τους! Αυτή η κυβέρνηση έχει φτάσει στα πιο "μαύρα" όρια της επικινδυνότητάς της. Είναι η κυβέρνηση ενός κόμματος που κυβερνά με χουντικά διατάγματα!

Ν. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ